Обрати и голово зрелище спънаха Барселона срещу Сосиедад


Обрати и голово зрелище спънаха Барселона срещу Сосиедад
Снимка: Getty Images/Guliver

6113 0

Реал Сосиедад и Барселона не успяха да се победят в дербито на 17-ия кръг на Примера Дивисион. След няколко обрата на "Аноета", в крайна сметка двубоят завърши при резултат 2:2.

Домакините започнаха по-силно срещата и закономерно стигнаха първи до гол. Бускетс извърши нарушение в наказателното поле, а Оярсабал реализира от дузпа. В края на първата част обаче Антоан Гризман успя да изравни с гостите с красив прехвърлящ удар.

Втората част започна по-силно за гостите, които се добраха до пълен обрат в срещата. Меси се отскубна зад отбраната на Сосиедад, за да подаде към Суарес, за който остана по-лесната задача. Малко по-късно обаче Тер Щеген не успя да се намеси по най-добрия начин при центриране на Начо Монреал и "подари" топката на Александър Исак, който изравни.

Така Барселона прекъсна серията си от седем поредни победи във всички турнири, но за момента остава на върха в Ла лига с актив от 35 точки. Реал Мадрид е втори с точка и мач по-малко. Сосиедад остава в топ 4 с 28 пункта, но най-вероятно ще бъде изместен от четвъртото място до края на кръга.

Първо полувреме

В първите минути от срещата домакините упражниха натиск срещу своя съперник. Вратата на Марк-Андре Тер Щеген на няколко пъти бе застрашена, но каталунците оцеляха. Постепенно Барселона успокои играта и започна да атакува на свой ред.

В 12-ата минута Сосиедад поведе в резултата. След изпълнение на ъглов удар Серхио Бускетс извърши нарушение в наказателното поле, за което главният арбитър на срещата посочи бялата точка. Оярсабал се ангажира с изпълнението на дузпата и прати топката в мрежата - 1:0.

В 18-ата минута преотстъпеният под наем от Реал Мадрид Мартин Йодегор напредна към наказателното поле на Барселона и стреля от дистанция, но ударът му профуча встрани от страничния стълб на Тер Щеген.

Попадението даде самочувствие на Сосиедад, които взеха топката в свое притежание и започнаха да атакуват още по-усилено. Барселона изглеждаше смутен и не намираше път към вратата на своя съперник. 

Всичко това се промени в 38-ата минута, когато след отлична контраатака гостите изравниха резултата. Луис Суарес успя да изведе Гризман сам срещу вратаря, а бившата звезда на Атлетико преодоля стража с елегантен прехвърлящ удар - 1:1.

Второ полувреме

Втората част започна ударно за гостите. В 49-ата минута Лионел Меси успя да се откъсне зад отбраната на Сосиедад, за да овладее извеждащ пас. Аржентинецът не прояви егоизъм и подаде към своя съотборник Луис Суарес, който успя да се разпише на празна врата - 1:2.

В 58-ата минута, след центриране от корнер, Жерар Пике се извиси над всички и нанесе изстрел с глава право към вратата на Сосиедад. Току преди да премине голлинията, топката бе избита, за да остане резултатът непроменен.

В 62-рата минута Реал се върна в мача. Начо Монреал проби по левия фланг и насочи остро центриране в малкото наказателно поле. Там Тер Щеген пресечи подаването с ръка, но за да я "подаде" право на крака на Александър Исак, който прониза опразнената мрежа - 2:2.

До края на срещата и двата отбора се опитаха да стигнат до победен гол, но без резултат. Така в крайна сметка се стигна до справедливо равенство, което подели точките в сблъсъка.

Преди мача

Барселона е лидер в подреждането в Ла лига с 34 точки, колкото има и вторият Реал Мадрид. Техният съперник Реал Сосиедад е четвърти в подреждането с 27 пункта и вече даде заявка, че ще се бори за топ 4 през настоящия сезон.

Каталунците са в серия от седем поредни победи във всички турнири, а освен това отборът не е побеждаван в 63 от последните 70 мача в шампионата. Що се отнася до Сосиедад, отборът "стъпи накриво" в последния кръг срещу Валядолид, но разполага с достатъчно потенциал да затрудни именития си съперник.

СЪСТАВИ

Реал Сосиедад: Ремиро; Салдиа, Гевара, Диего Йоренте, Монреал; Субелдия; Порту, Мерино, Йодегор, Оярсабал; Исак
Барселона: Тер Стеген; Сержи Роберто, Пике, Лангле, Алба; Ракитич, Бускетс, Де Йонг; Меси, Суарес, Гризман

Реал Сосиедад: Ремиро, Салдиа, Гевара, Диего Йоренте, Монреал, Субелдия, Порту, Мерино, Йодегор, Оярсабал, Исак

Барселона: Тер Щеген, Сержи Роберто, Пике, Лангле, Алба,Ракитич, Бускетс, Де Йонг, Меси, Суарес, Гризман

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички