Невероятно: Реал е "почерпил" втородивизионен френски тим за 12-ата Шампионска лига


Невероятно: Реал е "почерпил" втородивизионен френски тим за 12-ата Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1483 0

Президентът на втородивизионния френски отбор Ланс - Гервайс Мартел, разкри изключително любопитна ситуация от 2017 г. Припомняме, че това е клубът, от който в Реал Мадрид пристигна превърналия се впоследствие един от най-качествените защитници в световен мащаб - Рафаел Варан.

С пристигането на бранителя за 10 милиона евро е имало клауза, според която "кралския клуб" трябва да плати бонус на Ланс за първите две спечелени титли от Шампионска лига след този момент. Това се случва през 2014 г. в Милан след триумф над Атлетико (Мадрид) и през 2016 г. след победа над същия съперник. Реал изплаща бонуса.

Следващата година обаче Варан и компания отново са короновани като най-силния европейски отбор - в Кардиф след успех срещу Ювентус. "За тази трета година нямаше бонус, но пратих кратък мейл до Реал Мадрид. Написах нещо от сорта на: "Знам, че в договора не пише, че трябва, но...". Изпратих им го, а те ми платиха. Това е класа" - заявява президентът Мартел. 

Той не пояснява точната сума, която е получил от Реал, въпреки че "белите" не е трябвало да я заплащат. А кое е доказателството, че Реал ще играе на 100% в двубоя срещу Брюж, макар и той да изглежда безсмислен - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички