Непокорният Модрич: Всички, които се съмняваха в мен, ме направиха по-силен


Непокорният Модрич: Всички, които се съмняваха в мен, ме направиха по-силен

1671 0

Носителят на "Златната топка" за 2018-а година Лука Модрич разказа за тежкия път до върха в откровено интервю пред испанското списание "GQ". Изданието определи хърватския полузащитник за Спортист на годината, а играчът на Реал Мадрид сподели, че именно хората, които са се съмнявали в неговите качества, са го направили психически по-силен.

"Още като малък живях заобиколен от съмнения заради физиката и ръста ми. Някои хора мислеха, че тези неща са важни, за да триумфирам в живота и футбола, но аз никога не съм се съмнявал в себе си. Не ме интересуваше какво говореха останалите. Аз си имах свои мечти и винаги гледах напред. Никога не съм изпитвал съмнения, че ще успея", сподели Модрич.

"Още от малък, когато бях даден под наем в клуб от Босна, всички мислеха, че няма да триумфирам. След това бях пратен под наем в отбор от Хърватия и когато след половин година се завърнах в най-добрия отбор в страната, Динамо Загреб, отново трябваше да слушам как не мога да играя на това ниво. После отидох в Англия и стигнах до националния отбор… и отново същите съмнения", добави още носителят на "Златната топка".

"Всичко това само ме направи по-силен. Благодарение на вярата ми в себе си и подкрепата на най-близките ми пристигнах в най-добрия клуб в света. И макар че в момента съм важен за Реал Мадрид, в началото много хора също не вярваха в мен. Това е част от живота ми - винаги да съм заобиколен от съмнения и да слушам, че няма да достигна върха", завърши той.

Междувременно хърватинът изказа своето недоволство спрямо двата футболни хегемона през последното десетилетие Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички