Стоичков критичен към българските национали: Докато висят във Фейсбук, няма как да станат добри играчи


Стоичков критичен към българските национали: Докато висят във Фейсбук, няма как да станат добри играчи
Снимка: принтскрийн

1931 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков се изказа критично спрямо съвременните български футболисти, като заяви, че в момента не вижда перспективен играч по нашите земи. Камата стартира своята обиколка из страната, по време на която ще представи своята автобиография.

"Имах щастието да бъда със страхотни треньори и страхотни ръководители, които ни научиха на ред и дисциплина. Това, което беше в ЦСКА и в националния отбор. В Барселона беше съвсем различно с Йохан, лека му пръст", сподели носителят на "Златна топка" от 1994 година.

"Но ако чакаме само на спомени и че сме играли по 70-80 мача за България, а като ударим една черта какво си постигнал - нищо. Значи не си играл това, което трябва да играеш. А не виждам и такъв в момента, който да има някаква перспектива. Ако не се трудят, ако не се разграничат от айпади, инстаграми и фейсбуци, няма да стане", смята Стоичков.

"Моята поука съм я извадил. Другите дали ще си я извадят. Те да прочетат и да видят ние откъде сме тръгнали и какво сме постигнали. Защото е много лесно да даваме акъл, а дали ще го приемеш, е съвсем различно", коментира Камата.

"Сегашните имат много информация, по-малко мислят за футбол. Ние както тренирахме, така и играехме събота или неделя. С книгата искахме да покажем какъв съм извън терена. Да разберат хората, че нещата не са само "мамата" на терена", завърши той.

Междувременно кумът на Христо Стоичков и бивш футболен съдия Атанас Узунов разкри интересни подробности около Камата и неговия пробив на футболния терен. Какво сподели бившият футболен съдия, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички