Над 400 млн. евро са изхарчени от Барселона след трансфера на Неймар


Над 400 млн. евро са изхарчени от Барселона след трансфера на Неймар
Снимка: Getty Images/Guliver

1523 0

Миналото лято бе счупен рекордът за най-скъпа сделка, след като ПСЖ купи Неймар от Барселона за 222 млн. евро. Въпреки това тази сума не покрива разходите на каталунците, които са похарчили за нови футболисти за една година. 

Барселона са надхвърлили 400 млн. евро за трансфери, като плътно зад тях са Манчестър Сити с 387 млн. евро, ПСЖ с 373 млн. евро и Ливърпул с 350 млн. евро. Само преди два дни шампионът на Испания сключи светкавична сделка за Малком, който бе пред подпис с Рома. Трансферната сума бе 41 млн. евро + още 1 млн. за Бордо заради бързата сделка.  

Тази сума бе допълнение към трансфера на Артур за 31 млн. евро и още 9 млн. бонуса за бразилеца. Малко прди това каталунците платиха на Севиля 39,5 млн. евро за Клеман Ленгле, като сумата само за това лято за трансфери е 107,9 млн. евро. Това дори е малко, ако се вземе предвид трансфера на Филипе Коутиньо през зимата за 120 млн. евро плюс още 40 млн. евро бонуси. Усман Дембеле пристигна срещу сумата от 105 млн. евро на "Камп Ноу" с още 40 млн. евро, които също може да са в сила при определени изпълнени условия. В крайна сметка на каталунците може да им се наложи да изплащат 90 млн. евро като добавки към 387 млн. евро заради всичките си опити да намерят заместник на Неймар. 

Изходящите трансфери

За да може да се справят с тези поупки, логично се стигна и до продажби. Паулиньо бе продаден в Китай за 50 млн. паунда. Хавиер Масчерано, Кристиан Тейо и Жерар Деулофеу успяха да възстановят едва 22,5 млн. евро, които бяха добави към продажбата на Неймар. Надеждата за Барселона, че получената сума от трансфери за една година може да нарасне до 350 млн. евро, тъй като има играчи, които желаят да напуснат клуба като Йери Мина, Рафиня, Андре Гомес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички