Подмолният начин, по който Барселона измъкна новата си бразилска перла


Подмолният начин, по който Барселона измъкна новата си бразилска перла
Снимка: Gulliver/GettyImages

1812 0

Новото попълнение на Барселона - Малком, беше пред трасфер в Рома, като "вълците" и Бордо се бяха споразумели и дори обявиха, че привличането на бразилеца е въпрос на часове. В последния момент обаче френският клуб е "финтирал" спортния директор на италианския тим Мончи, тъй като се е появил внезапен интерес именно от каталунците.

"Имахме споразумение с Бордо, а президентът на тима Стефан Мартин ми се обади с молба да обявят сделката. Ние не искахме, защото Рома е на стоковата борса и трябва да се спазват определени правила, но в крайна сметка от Бордо пуснаха официално съобщение за трансфера, а след това и ние.

Само час след обявяването отново бях потърсен от него, като ми съобщи, че Барселона има по-добра оферта от нашата. Знаехме, че има интерес към Малком, затова и бързахме да финализираме сделката и всичко беше готово. Бяхме изненадани, когато научихме, че на играча му е забранено да пътува за Рим", обясни спортният директор на Рома.

"Обадих се на Мартин и той ми каза, че офертата е по-голяма и, за да го вземем ние, трябва да дадем по-добра оферта. Той обясни, че сделка между Рома и Бордо няма, тъй като не са подписани и последните документи. Получих зелена светлина да повиша офертата, информирах всички страни за това. Агентите и президентът ми казаха, че всичко е договорено и играчът може да пътува за Рим.

Във вторник бях информиран, че Бордо отново иска по-добра оферта, тъй като Барселона натиска за привличането на Малком. Казах "стига" и прекратихме преговорите - не исках Рома да участва в наддаване. Повишихме офертата единствено заради нашия президент, но това не можеше да продължи. Ще търсим правата си по съдебен път", каза още Мончи.

В крайна сметка, Барселона взе Малком срещу 41 милиона евро, като бразилското крило беше един от най-добрите играчи в Лига 1 през последните 2 сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички