Меси с ново уникално постижение


Меси с ново уникално постижение
Снимка: Getty Images/Gulliver

4640 0

Във снощния двубой от 16-ти кръг в Ла Лига Барселона спечели с 5:2 срещу тима на Майорка. С основна заслуга за вчерашния успех на „каталунците“ беше Лионел Меси. Аржентинецът отбеляза хеттрик, като покачи сметката си на 12 гола в испанското първенство през този сезон.

Интересното е, че със снощния си хеттрик Лионел Меси записа пореден интересен рекорд в испанския футбол. Двубоят срещу Майорка вчера беше вторият случай през този сезон, в който 6-кратният носител на Златната топка отбелязва 3 гола в един мач. По този начин Меси вече е вкарвал поне по два хеттрика в Ла Лига в последните 10 години.

Снощният успех върна Барселона на първото място в Ла Лига. „Каталунците“ са с равни точки с вечния си опонент Реал Мадрид, като и двата тима имат по 34 пункта, но Блауграна имат по-добра голова разлика от „Кралския клуб“. В следващия кръг Барселона гостува на Реал Сосиедад, а след това е и първото „Ел Класико“ за сезона.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички