Меси се развихри с хеттрик при разгром на Барса и показа шестата си "Златна топка"


Меси се развихри с хеттрик при разгром на Барса и показа шестата си "Златна топка"
Снимка: Getty Images/Gulliver

1303 0

Тимът на Барселона очаквано спечели над новака Майорка с 5:2 в двубой от 15-ия кръг в испанската Ла Лига. Домакините започнаха по отличен начин и Антоан Гризман откри в 7-та минута след асистенция на Марк-Андре тер Стеген. Десет по-късно аржентинската звезда на „блаугранас“ Лионел Меси покачи на 2:0 след точно подаване на френския национал.

Анте Будимир намали изоставането на Майорка, но това като че ли ядоса възпитаниците на Ернесто Валверде, които се разписаха още два пъти до почивката. Точни в рамките на 120 секунди бяха отново Меси и Луис Суарес. През втората част Будимир върна още едно попадение за новаците, но Меси оформи хеттрика си седем минути преди края на редовното време.

Така, Барса отново се изкачи на върха в първенството, с равен брой точки с Реал Мадрид, но с по-добра голова разлика. Двата тима се изправят един срещу друг в поредното издание на Ел Класико на 18 декември. Преди това Барса гостува на Интер в Шампионската лига и на Реал Сосиедад в шампионата, докато Реал пътува до Брюж за визита на местния тим и гостува на Валенсия в Примера Дивисион. Майорка, който е на точка от зоната на изпадащите, играе навън със Селта. Преди снощния двубой пък Меси показа шестата си "Златна топка", като излезе на терена заедно с тримата си синове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички