Меси и Гризман не просто не си говорят, но и се изолират на терена


Меси и Гризман не просто не си говорят, но и се изолират на терена
Снимка: Guliver/GettyImages

6734 0

Тревога. Това изпитаха феновете на Барселона, когато в интервю пред испанските медии Антоан Гризман разкри, че рядко си говори с Лионел Меси. Все пак повечето привърженици отдадоха това на сравнително краткия период, в който френският ас е част от селекцията на Ернесто Валверде. Показаното от двамата по време на мача с Интер обаче говори за по-сериозен проблем. 

За пълните 90 минути двете суперзвезди на тима са си разменили всичко на всичко 5 подавания - 2 от Гризман към Меси и 3 в обратната посока. Тоталната изолация между двамата се забеляза основно през първото полувреме, когато каталунците не атакуваха толкова масирано, докато през втората част Френки Де Йонг и Артуро Видал внесоха повече стабилност в средата на терена и по-често участваха в разиграванията в предни позиции. 

Независимо от успеха обаче, ясно личи неразбирателството между двамата на терена. Единствените играчи, които са получили по-малко подавания от Лео са Жерар Пике и Клеман Ленгле. Още по-интересен е фактът, че и партньорството между Суарес и Гризман също не е на ниво, като те също си размениха общо 5 подавания. 

За сравнение - изигралият едва 24 минути в мача Осман Дембеле си е разменил 7 подавания с аржентинската суперзвезда. Иначе бившият играч на Ателтико (Мадрид) най-много е комбинирал с Нелсон Семедо (24) и Артур (15), като с нито един друг футболист Гризман не е разменил повече от 10 подавания, въпреки че цялата философия на клуба е изградена около комбинативността на "блауграна". 

Ако Барселона иска да е успешна през настоящия сезон, то неминуемо новите попълнения трябва да намерят начин да се внедрят в състава на Барселона, като това важи с пълна сила за Антоан Гризман. Задачата на Ернесто Валверде не е никак лека, след като френският ас и Френки де Йонг често са изолирани от игра, а в мачовете срещу добри опоненти и такива, които се защитават дълбоко, ясно личи този проблем на Барселона. 

Благодарение на "старите кучета" Суарес и Меси, каталунците съумяха да обърнат Интер на "Камп Ноу". Но в ключовите мачове през сезона съперниците на Барселона ще са подготвени за тези комбинации и Барселона ще трябва да разчита на новите перли в стартовите си 11. Иначе ще станем свидетели на един много тежък сезон за испанския хегемон. Още 5 причини за слабия старт на Барселона четете в този анализ на Sportlive.bg. 

Статистиката е на вестник "Марка":

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички