Marca: Реал Мадрид и Монако се разбраха за рекорден трансфер на Мбапе


Marca: Реал Мадрид и Монако се разбраха за рекорден трансфер на Мбапе

4792 0

Ръководствата на Реал Мадрид и Монако са постигнали съгласие за преминаването на Килиан Мбапе в редиците на "кралския клуб", информира най-реномираната испанска медия "Marca". Двата клуба са договорили основните параметри по сделката, като остава да се разберат по какъв начин ще бъдат платени парите по трансфера.

Очаква се общата сума, която Монако ще получи, да е в размер на 180 милиона евро. Към настоящия момент "монегаските" искат 160 милиона евро плюс 20 милиона евро като различни бонуси, докато контрапредложението на Флорентино Перес е за 150 милиона и 30 милиона, които да бъдат изплатени според различни клаузи в договора на Мбапе. Сделката е много близо и се очаква да бъде сключена до няколко дни.

В момента, в който бъде подписано споразумението за 18-годишния нападател, Мбапе ще парафира 6-годишен договор с Реал Мадрид, а годишната му заплата ще бъде в размер на 7 милиона евро.

Причините да се стигне сега до този трансфер са няколко. Първоначално Реал Мадрид и Монако обсъждаха вариант, при който Мбапе да се присъедини към клуба след Мондиал 2018, но в последните няколко седмици нещата се промениха. Първият фактор е, че "белия балет" продаде Алваро Мората на Челси срещу 85 милиона евро и това отвори свободно място за френския стрелец, който изгря през тази година. Освен това "белия балет" ще може да финансира трансфера със собствени средства и това няма да повлияе нито на финансовото благоденствие на клуба, нито на плановете за реконструкция на "Сантиаго Бернабеу".

В последната седмица самият нападател е говорил няколко пъти със Зидан и Флорентино Перес и е променил решението си да остане поне още един сезон в Монако. Той е убеден, че може да помогне на отбора още сега и е готов да се докаже на най-голямата европейска сцена.

Не на последно място е и апетитът на Манчестър Сити към Мбапе. Ръководството на Монако пусна изявление миналата седмица, в което се разбра, че "европейски гранд" не спира да тормози френския нападател и клуба, като това са именно "гражданите". Притеснението на Перес и компания, че някой може да ги изпревари за подписа на френския национал, е форсирало преговорите за най-желания млад играч на планетата.

Сделката за 180 милиона евро ще бъде най-скъпата в историята на футбола и ще остане такава, ако ПСЖ не съумее да купи Неймар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички