Атлетик Билбао шокира Барселона с невероятен гол на старта в Ла Лига


Атлетик Билбао шокира Барселона с невероятен гол на старта в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

17186 0

Атлетик Билбао започна по невероятен начин сезона в Ла Лига, след като нанесе поражение на шампиона Барселона. Ариц Адурис шокира каталунците с попадение в 89', минута, след като се появи на терена. Той вкара невероятно попадение със странична ножица и донесе успеха на своя тим. Барселона бе без голямата си звезда Лионел Меси, а през първата част заради контузия бе заменен Луис Суарес. Новината от преди двубоя е, че Фелипе Коутиньо е пред трансфер в Байерн и това е причината да отпадне от групата само 2 часа преди двубоя.

Първата опасна ситуация в двубоя бе за домакините. Уилямс стреля от дистанция с удар, насочен в левия ъгъл, но Тер Щеген направи страхотно първо спасяване в срещата. В 15' отново Уилямс бе близо да гол. Той намери центрираната топка в наказателното поле и шутира по трева към долния десен ъгъл, но стражът на каталунците сътвори ново отлично спасяване.

В първия половин час от двубоя по-настоятелни в атака бяха баските, но завършващият удар им липсваше. При Барселона пък атаките не бяха толкова опасни и не затрудняваха никак играчите на домакините. В 33' сякаш от нищото шампионите можеше да открият резултата.

Унай Лопес направи огромна грешка, като върна топката назад, без да знае, че зад гърба му е Луис Суарес. Уругваецът веднага се възползва от подаръка и стреля към вратата, но топката се отби от гредата. Секунди преди това се видя, че уругваецът има проблеми и бе спрял да играе. След това положение се наложи и намесата на медицинския щаб на Барса, като след това Суарес бе заменен от Рафиня.

В 43' Рафиня отправи хубав удар, но след намесата на вратаря Унай Симон топката отново срещна гредата.

Първата опасност през втората част бе за гостите. Рафиня се включи добре в наказателното поле и овладя убийствен пас, преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник, който изби топката в ъглов. Барселона тотално доминираше през втората част, акто домакините постепенно с дръпнаха в защита.

В 70' Ракитич отправи много силен и плътен удар от наказателното поле, но топката прелетя над напречната греда. Десет минути след това Рафиня направи страхотен пробив, премина през защитата на Атлетик, но в последния момент изстрелът му бе блокиран.

В заключителните минути домакините вдигнаха оборотите и това даде резултат. Само минута, след като влезе в игра 38-годишният Ариц Адурис вкара победното попадение със странична ножица. Изпълнението бе от най-висока класа и остави безпомощен вратаря на Барселона.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Атлетик Билбао: Симон, Капа, Алварес, Нунес, Берчиче, Лопес, Гарсия, Де Маркос, Дани Гарсия, Муняин, Уилямс

Барселона: Тер Щеген, Алба, Ленгле, Пике, Семедо, Алена, Де Йонг, Роберто, Гризман, Дембеле, Суарес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Каталунците ще бъдат без своя капитан и главна звезда Лионел Меси, който има лека контузия. Очаква се новото попълнение Антоан Гризман да води атаката днес заедно с Луис Суарес и Усман Дембеле.

Назначението на Гайска Гаритано промени представянето на Атлетик Билбао и от борещ се за оцеляване, отборът се превърна в претендент за евротурнирите.  Единствената основна фигура, която ще липсва на Гаритано е Горка Гурузета, който е с травма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички