Разкриха ужасната причина за неистовото желание на Неймар да избяга от ПСЖ


Разкриха ужасната причина за неистовото желание на Неймар да избяга от ПСЖ
Снимка: Instagram

19413 0

Докато всички футболни фенове се чудят защо суперзвездата на ПСЖ и Бразилия - Неймар, така отчаяно иска да напусне Франция и да се върне в Испания, бившият лекарски екип на парижани даде един възможен отговор на въпроса. Според тях, залогът за нападателя е огромен - оставайки в Лига 1, той би могъл да приключи с футбола още преди да е навършил 30 години.

"Le Parisien" пише, че въпросът при Неймар изобщо не е до парите - трудно дори грандовете в Испания ще му плащат повече от тези между 35 и 38 милиона годишно, които прибира във френската столица. Също така, нападателят не е изолиран в тима - в приятелски отношения е с Мбапе, Верати, Тиаго Силва и Маркиньос. С треньора Томас Тухел също се разбира. Не е толкова и до възможността за спечелване на трофеи, тъй като тази година ПСЖ ще има по-балансиран състав, който се очаква да се представи по-добре в Шампионска лига от досега. Нещата опират до здравето на футболиста.

Изданието пише, че "грапавостта" на френското първенство най-вероятно гони Неймар от ПСЖ. Както е известно, в Лига 1 само за една година той контузи петата си метарзална кост 2 пъти - през февруари 2018 г. и през януари 2019 г. Впоследствие кракът направи проблем на звездата и преди Копа Америка, заради което той не участва в турнира и още не е играл футбол.

Според екипа, воден от д-р Ерик Роланд, ортопедичен хирург, кракът на бразилеца е твърде тънък и рискът от рецидив на петата метарзална кост е много вероятен. Ако нападателят остане в ПСЖ и играе на високо ниво, той твърде вероятно ще се контузи за нов период от няколко месеца. Лига 1 е твърдо първенство - по-физическо, отколкото другите топшампионати. Играчите там се налага да влизат по-твърдо, за да компенсират понякога липсващите им технически качества. Дори и треньорът им да не е дал такива напътствия, рефлексът на някои играчи е да атакуват Неймар в краката, за да го сплашат и накарат да промени посоката си на игра. В испанското първенство играчите се считат за по-малко атлетични, по-технични и звездите там рядко се контузват при контакт.

Д-р Роланд, който от това лято вече не работи в ПСЖ, има сериозни съмнения, че Неймар ще може да продължи кариерата си, особено във Франция. А какви други притеснения имат във Франция относно контузията на бразилеца вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички