Контузията на Асенсио не е случайна - вижте защо


Контузията на Асенсио не е случайна - вижте защо
Снимка: Guliver/GettyImages

4064 0

Младата звезда на Реал Мадрид - Марко Асенсио, получи изключително неприятна контузия - според предварителните прогнози има скъсване на кръстните връзки. Това се случи по време на приятелския мач срещу Арсенал, спечелен от испанците след изпълнение на дузпи. 23-годишният футболист влезе като резерва на почивката, но напусна контузен в 65-ата, 6 минути след като съумя да реализира.

Асенсио се контузи сам, стъпвайки рязко на единия си крак. Оказва се обаче, че травмата не е случайна. Тревната настилка на терена на Уошингтън Редскинс е известна с покъртителното си състояние, което е вследствие от лошия климат и липсата на инвестиции. През 2015 г. "Спортс илюстрейтед" постави стадиона на 5-то място по най-лош стандарт в цялата НФЛ.

Самите играчи на Уошингтън Редскинс страдат от това. Най-неприятен случай е, когато през 2013 г. куотърбекът Робърт Грифин III получава тежка контузия в плейофен двубой. След това иначе светлото му бъдеще стремглаво тръгва надолу. Александър Смит също е потърпевш, още в края на дебютния си сезон, който иначе е повече от успешен за него. Най-показателен е фактът, че според статистиките за последните два сезона, Уошингтън Редскинс са имали най-много проблеми с контузии в цялата НФЛ.

Травмата на Асенсио дори може да го извади от сметките на Зидан за целия предстоящ сезон. Междувременно, смятаният за сигурен напускащ - Гарет Бейл, записа първи минути с "белия" екип. Той дори успя да се разпише във въпросния мач с Арсенал. Вижте повече - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички