Среща на високо ниво в Реал Мадрид: Приоритет е не привличането, а раздялата с играчи


Среща на високо ниво в Реал Мадрид: Приоритет е не привличането, а раздялата с играчи
Снимка: Guliver/GettyImages

8677 0

Реал Мадрид реализира най-внушителния трансфер за тази година, привличайки Еден Азар. В момента белгиецът се подготвя за предстоящия сезон заедно със своите нови съотборници, но той не бе единственото ново попълнение за "кралския клуб". Броят на "излишните" на "Сантяго Бернабеу" се увеличава, а същевременно пристигането на още нови играчи е доста вероятно. Именно поради тази причина се състоя среща между Флорентино Перез, Хосе Анхел Санчес и Зинедин Зидан, а след нея стана ясно и какви са плановете на клуба.

Припомняме, че отборът води подготовката си в Монреал, Канада, където и се състоя срещата, а водещи теми са били визията за развитие, както и как да бъде окомплектован съставът до 25 играчи. За момента най-належащата задача за клуба бе изпълнена - привличането на "галактико", както и още няколко качествени кадри. Сега приоритет е продажбата на играчи.

В 13-кратния европейски клубен шампион знаят, че не трябва да прибързват, защото има достатъчно време до затварянето на трансферния прозорец (за разлика от колегите им във Висшата Лига, където прозорецът затваря на 8-ми август). Почти сигурно е, че ще бъде привлечен нов полузащитник. Но кой ще бъде той, зависи от цената, както и от това кой ще напусне Мадрид. Пол Погба все още е желан от Зидан, но привличането му няма да бъде на всяка цена.

Хамес Родригес и неговото бъдеще е една от най-голямата дилема пред Реал Мадрид. Атлетико Мадрид и Наполи силно желаят да привлекат колумбиеца. Италианците се считаха за фаворити, но искат сделката да бъде под формата на наем, което не устройва "кралския клуб". Това изравнява шансовете и не е невъзможно да видим 28-годишния полузащитник в цветовете на "рохибланкос".

Ситуацията около Гарет Бейл започва да се избистря. Почти сигурно е, че уелсецът отново ще остане в испанската столица, въпреки че не е особено желан. Ясно е мнението на треньора Зидан по темата, но липсата на достатъчно добра оферта за него ще го остави за поне още един сезон при "белия балет".

Вратарят Кейлор Навас също, най-вероятно, ще остане в Реал, въпреки факта, че костариканецът не е особено щастлив от статута си след пристигането на Тибо Куртоа. Това ще се случи поради липсата на достатъчно добра оферта за стража. При тази ситуация, третият страж на тима - Андрий Лунин, ще бъде даден под наем. Същото важи и за защитника Хесус Вайехо, на когото вече се търси временен отбор.

Случаят с Дани Себайос е малко по-деликатен. Отношенията му със Зинедин Зидан далеч не са отлични, но нито играчът желае да се раздели с Реал Мадрид за постоянно, нито от клуба са готови да се лишат напълно от испанския национал. Още повече, че Лука Модрич вече е на 33 години, а Тони Кроос не е в най-добрата си форма. Ако Себайос не бъде част от състава на "белите", то той най-вероятно ще бъде даден под наем, тъй като продажбата му не е вариант.

Марко Асенсио е един от най-перспективните играчи на Реал Мадрид. Въпреки това титулярното му място в тима изглежда меко казано негарантирано. От друга страна интерес към него има от страна на отбори като ПСЖ и Байерн Мюнхен. Със сигурност на "Бернабеу" не искат да загубят испанеца, но е въпрос на време да разберем дали ще успеят да го задържат.

В нападението на "белия балет" има много възли за разплитане. Местата на Еден Азар, Винисиус Жуниор, Карим Бензема и Лука Йович са ясни. Родриго се надява някак да пробие в титулярния състав, бъдещето на Лукас Васкес не е ясно, а Борха Майорал няма да продължи в клуба, като най-вероятно ще премине в Леванте или Реал Сосиедад. Браим Диас иска да остане и да се бори за мястото си, въпреки че е контузен в момента. Мариано също споделя желанието на съфамилника си. Пристигането на Такефуса Кубо усложнява допълнително ситуацията, като не е ясно дали ще играе за втория клуб или ще бъде даден под наем.

Въпреки всички изброени дилеми, най-голямата остава дали и кога ще сбъднат мечтата и ще подпишат с Килиан Мбапе. Според Marca от Реал са взели решение френският нападател да бъде привлечен по схемата, чрез която се добраха до Еден Азар. А именно - ще бъде изчакано, докато договорът на Мбапе започне да изтича, като от ПСЖ ще бъдат принудени да го продадат, за да не го изпуснат без пари. Контрактът на 20-годишния състезател на френския шампион е до 2022 г. Наскоро ПСЖ обяви сумата, срещу която ще се раздели с другата си голяма звезда - Неймар. Каква е тя - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички