Кой номер ще вземе Еден Азар в Реал Мадрид?

Най-скъпият трансфер за лято 2019 беше обявен в петък вечер, след като беше официално съобщеное, че Еден Азар е играч на Реал Мадрид. Сделката е за 100 милиона евро, като може да достигне 130 милиона, ако бъдат изпълнени допълнителни условия, упоменати в договора между "белия балет" и Челси.

Следващата седмица се очаква Азар да бъде официално представен пред феновете на "кралския клуб", но голямата дилема е с кой номер ще се подвизава белгиецът на "Сантиаго Бернабеу". Както е известно, любимият номер на крилото е №10. С него той играе за Белгия, както и за Челси, но в Мадрид тя е резервирана за действащия носител на "Златната топка" Лука Модрич.

Трансферът на Азар в Реал е сред най-скъпите сделки в историята

Еден Азар сбъдна мечтата си и вече е играч на Реал Мадрид. Договорът на играча ще бъде за 5 години - до 2024 година, като белгиецът ще бъде пред...

Почти сигурният номер, с който Азар ще играе, е №7 - фланелката, с която Кристиано Роналдо счупи почти всички възможни рекорди за голове за Реал, а и в историята. Преди това я носеше Раул Гонсалес, а към настоящия момент е притежание на Мариано Диас. Бившият нападател на Лион лично настоя да вземе този номер, но сега или ще бъде продаден, или ще му бъде "предложено" от клуба да предаде номера доброволно.

За това свидетелства и фактът, че в някои официални магазини на "кралете" се продава фланелка с №7 и името на Азар на гърба. Пред "Марка" от един от магазините са потвърдили, че информацията е вярна и е по поръчка на клубното ръководство. Засега обаче няма официално обявление на новината.

Ако не е №7, то Азар може да играе и с №17, с който се подвизаваше известно време в Челси. Колкото е интересно с какъв номер ще играе белгиецът, беше разпален и сериозен спор относно колосалната заплата на Азар в Реал Мадрид (подробности четете в този материал).

Още по темата

Please select answer!