Клауза позволява на Роналд Куман да премине в Барселона по всяко време


Клауза позволява на Роналд Куман да премине в Барселона по всяко време
Снимка: Gulliver/GettyImages

2395 0

Националният селекционер на Холандия и легенда на Барселона Роналд Куман има заложена клауза в договора му, която му позволява по всяко време той да напусне националния отбор и да се присъедини към каталунците. За това потвърди президентът на холандския футбол Нико-Ян Хоогма, който изрази надежда, че няма да се стигне до подобен развой на събитията.

Роналд Куман има 264 мача с фланелката на Барселона, а освен това е работил две години като помощник-треньор в щаба на Луис ван Гаал в периода 1998 - 2000 г. Куман вече е заявявал, че неговата голяма цел като мениджър е да ръководи именно испанския колос, но за момента такава възможност все още не му се е отдала.

В последно време се заговори все по-усилено, че Куман може да замени Ернесто Валверде начело на "лос кулес", след като тимът не се представя по най-добрия възможен начин. Въпреки че Куман е треньор на Холандия и би трябвало да остане такъв до Световното първенство през 2022 година, нищо чудно той да поеме в посока "Камп Ноу" преждевременно в преследване на своята мечта.

Междувременно се появиха информации, че начело на Барселона може да се завърни треньорът, който за последно изведе каталунците до трофея в Шампионска лига (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички