Каземиро: Трябваше да излъжа за позицията си, за да имам шанс


Каземиро: Трябваше да излъжа за позицията си, за да имам шанс
Снимка: Getty Images/Guliver

4674 0

Един от най-качествените дефанзивни полузащитници в съвременния футбол - Каземиро, разкрива изключително любопитна история от своето детство. Според играча на Реал Мадрид, той е трябвало да излъже за позицията, на която играе, за да има по-голям шанс да играе.

"Бях на 12 или 13. Тогава играех като нападател - бях най-високият и вкарвах много с глава. Представители на Сао Пауло трябваше да изберат 50 деца измежду 300. Питаха за всяка позиция, но на тази за нападател цели 40 деца вдигнаха ръка. Казах си, че са твърде много. В следващия момент попитаха за дефанзивен полузащитник, където само 7 вдигнаха ръка. Аз също вдигнах. Тогава си казах, че и аз съм дефанзивен полузащитник, за да имам по-голям шанс да бъда взет. Единият от треньорите ме придърпа и ми каза, че съм нападател, но аз настоях и го убедих, че съм дефанзивен халф" - разказа Каземиро.

27-годишният бразилски национал рискува да пропусне предстоящия след 11 дни суперсблъсък за своя Реал Мадрид срещу Барселона. Вижте от какво трябва да се предпази той, за да вземе участие - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички