Изненадващият избор на Барселона: Кой подред в списъка е бил Кике Сетиен?


Изненадващият избор на Барселона: Кой подред в списъка е бил Кике Сетиен?
Снимка: Guliver/GettyImages

4533 0

Ръководството на Барселона се опита да "избяга" от медийния шум, обявявайки новия си треньор късно вечерта в понеделник. Досегашният наставник Ернесто Валверде беше уволнен, но изненадващо на негово място се озова ветеранът в професията Кике Сетиен, за когото треньорското кресло на "Камп Ноу" е безспорно успех №1 в кариерата му. 

Бившият наставник на Бетис и Лас Палмас обаче не е бил сред най-предпочитаните специалисти, с които ръководството на тима е водило разговори за поста в клуба. №1 е бил Шави Ернандес - легендата на клуба, който обаче изненадващо отказа да поеме каталунците.

Бившият халф е бил категоричен, че не иска да последва съдбата на Зинедин Зидан и да поеме тима в средата на сезона, като желанието му е било да проведе пълноценна подготовка и да изгради собствен проект на "Камп Ноу", стартирайки от нулата. Освен това Хосеп Мария Бартомеу е настоял за бърз отговор, което не се е харесало на легендата. 

Другият основен фаворит Роналд Куман, който всъщност се очакваше да поеме Барселона след Европейското първенство по футбол през 2020 година, категорично е отказал да напусне поста си начело на Нидерландия, както и да води едновременно и двата отбора, информират медиите на Острова. Фаворитът на феновете - Ерик тен Хаг, изобщо не е получил покана за разговори. 

Други две имена, които са били приоритет за Барселона, са били Масимилиано Алегри и Маурисио Почетино, информираха от ESPN в предаването си "Extra Time". Първият се смята, че има предварителен контракт с друг клуб от идното лято, докато аржентинецът е категоричен, че никога не би водил каталунците, след като е бил начело на градския съперник Еспаньол. Нещо повече - преди години той заяви, че би работил във ферма пред това да стане треньор на Барселона

В крайна сметка, ръководството на "блауграна" се е спряло на бившия треньор на Бетис, а какъв стил ще изповядва Барселона под ръководството на Кике Сетиен четете в тази статия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички