Гризман: Аз съм добър колкото Меси и Роналдо


Гризман: Аз съм добър колкото Меси и Роналдо
Снимка: Getty Images/Gulliver

1507 0

Нападателят на Атлетико (Мадрид) Антоан Гризман е на мнение, че в момента се намира в елитната компания на най-добрите футболисти в света, сред които са Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе. 27-годишният нападател, който спечели световната титла с Франция, вярва, че е на върха в световния футбол.

"За всички е ясно, че съм различен тип футболист от Меси, Роналдо, Неймар или Мбапе. Аз съм сред най-добрите, но мога да се подобрявам, да бъда максимално завършен футболист. Не мога да вкарам 50 гола на сезон, но искам да помагам на съотборниците ми с попаденията и асистенциите си", заяви Гризман.

Френският национал говори още за решението си да остане в Мадрид с екипа на Атлетико, това, че не попадна сред номинираните за "Златната топка" и най-лошият старт на първенството под ръководството на Диего Симеоне.

ОФИЦИАЛНО: ФИФА ОБЯВИ ТРИМАТА НАЙ-ДОБРИ ИГРАЧИ ЗА ГОДИНАТА

"Казвайки "не" на Барселона, аз просто добавих към величието на клуба, на мениджъра и на моите съотборници. Ако отборът се представяше слабо, вече щях да съм си тръгнал. Но аз имам вяра на Атлетико Мадрид и клубът има вяра в мен, че заедно ще продължим да израстваме като състав. Относно "Златната топка“ – няма да го крия, разочарован съм, че не съм сред номинираните, но няма какво да направя по въпроса. Наградата е на ФИФА, а целият национален отбор изигра едно великолепно Световно първенство, жалко, че нямаме номиниран футболист. За мен наградата е изключително престижна, с много богата история. Ще дам всичко от себе си през следващите три месеца, пък ще видим какво ще стане догодина".

"Започнахме" новия сезон с Атлетико по крайно незадоволителен начин, но се надявам да променим развоя на събитията в наша полза с течение на шампионата. Когато се защитаваме, аз не чакам топката наготово в предни позиции при изчистване, предпочитам да се върна по-назад и да помогна на хората в отбрана", каза още звездата на "дюшекчиите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички