Официално: ФИФА обяви тримата най-добри играчи за годината!


Официално: ФИФА обяви тримата най-добри играчи за годината!
Снимка: Getty Images/Guliver

5486 0

Ръководството на ФИФА избра тримата най-добри кандидати, които ще се борят за приза "Най-добър играч" за годината. От десетте имена, които бяха посочени предварително в списъка, тримата избраници са Кристиано Роналдо, Лука Модрич и Мохамед Салах.

Изненадващо е отсъствието на голямата звезда на Барселона Лионел Меси, който остава извън втора поред голяма класация. Само преди седмица бяха отлъчени и най-добрите играчи в Шампионската лига, където Лука Модрич спечели голямата награда, а Мохамед Салах и Кристиано Роналдо останаха негови подгласници.

Освен Роналдо, Модрич и Салах, сред номинираните фигурираха и имената на Кевин Де Бройне, Рафаел Варан, Лионел Меси, Еден Азар, Хари Кейн, Килиан Мбапе и Антоан Гризман. Португалецът, хърватинът и египтянинът обаче се оказаха над всички и ще спорят за престижната награда.

Роналдо и Салах попаднаха и в още една престижна класация на ФИФА - тази за "Най-добър гол" за годината (FIFA Puskas Award). В топ 3 на вратарите пък попаднаха Тибо Куртоа, Юго Лорис и Каспър Шмайхел. Изненадващо е отсъствието на стража на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа и спечелилия наградата за "Най-добър вратар" в Шампионска лига Кейлор Навас.

При треньорите Зинедин Зидан, Дидие Дешан и Златко Далич са избраниците, които ще се борят за приза "Най-добър треньор за годината". Зидан се отличи с великолепен клубен сезон начело на Реал Мадрид, извеждайки отбора до трета поредна европейска титла, докато останалите двама наставници се изявиха на национално ниво за отборите на Франция и Хърватия, достигайки до финала на Световното първенство по футбол 2018 в Русия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички