Барселона си поигра с Реал и го унижи, вкарвайки "само" 5 в "Ел Класико"


Барселона си поигра с Реал и го унижи, вкарвайки "само" 5 в "Ел Класико"
Снимка: Guliver/GettyImages

17507 0

Приключи първото "Ел Класико" за сезон 2018/19 и от 2010 година насам Реал Мадрид не беше отнасял такъв бой на "Камп Ноу". Шампмионът на Испания Барселона буквално прегази с воя съперник и го разби с 5:1, като в края на мача дори изпусна още по-категоричен резултат.

През първото полувреме в играта на Реал Мадрид нямаше никакъв живец, а Барселона рутинно вкара два гола чрез Коутиньо (11) и Суарес от дузпа в 29'. Интригата  се заплете в началото на второто полувреме, когато Марсело в 50' вкара за 2:1, а след това "белия балет" направи 3 непростими пропуска.

3-ият гол, паднал в 72' уби надеждите на Реал Мадрид, след като Суарес реализира 2-ия си гол. До края на мача той оформи своя хеттрик за 4:1 в 82', а 2 минути преди края резервата Видал фиксира крайното 5:1.

Най-зрелищният сблъсък в цял свят е в неделя следобед, като Барселона влиза със сериозно предимство пред своя съперник Реал Мадрид, независимо че на терена няма да видим най-голямата звезда и в двата отбора - Лионел Меси.

Битката между двата испански гранда е този следобед от 17:15 часа българско време, като ще се изиграе в дома на "блаугранас" - "Камп Ноу". Може да следите Барселона - Реал Мадрид НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с изпълнение на център от страна на Реал Мадрид и мощни освирквания на феновете на "Камп Ноу". Двата тима започнаха много внимателно в мача, а първият удар беше дело на Карим Бензема. Той беше намерен отлично от Гарет Бейл в наказателното поле, но френският голмайстор прати топката над вратата.

В 11' обаче Реал Мадрид остави Барселона да осъществи великолепна контраатака. Ракитич пусна дълъг пас за Жорди Алба, който необезпокояван нахлу в наказателното поле, а Варан го остави да центрира необезпокоявано за Коутиньо - удар по земя и гол.

Само 7 минути по-късно Барселона можеше да удвои аванса си, след като Артур се озова на отлична позиция на границата на пеналтерията. Той стреля в горния ляв ъгъл, но с една ръка Куртоа съумя да спаси.

В 29' Варан сбърка за втори път в мача, след като позволи Суарес да го изпревари в наказателното поле, а след това го и фаулира. Първоначално дузпа не беше отсъдена, но след намеса на VAR главният рефер посочи точката за изпълнение на дузпа. Куртоа успя да хване ъгъла, в който стреля Суарес, но уругваецът беше много точен - 2:0.

До края на полувремето Барселона имаше още два шанса да вкара трети гол, но не се възползва от тях.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 50' Реал Мадрид успя да се върне в мача. Страхотна акция по дясното крило достигна до Иско, който нахлу в наказателното поле. Тох пусна остър пас пред вратата, играчите на Барселона не успяха да изчистят и топката се озова у Марсело. Той чукна топката с глава покрай Пике и след това с десния крак реализира - 2:1.

След гола Реал Мадрид натисна сериозно своя съперник. Рамос беше намерен в 54' в наказателното поле, но ударът му мина високо над вратата. САмо две минути по-късно пък Лука Модрич се възползва отлично от грешка на Барса и стреля от границата на наказатеното поле, но удари греда.

В 61' и Барселона изпусна страхотно положение, след като по феноменален начин отдясно в наказателното поле беше изведен Роберто. Той върна за Суарес, който от много неудобна позиция успя да засече, но топката срещна гредата.

В 68' Бензема направи непростим пропуск, след като Лукас Васкес проби по дясното крило, качи топката на главата му и от 3 метра френският нападател прати топката в аут. Това беше наказано в 75', когато Серхи Роберто проби в половината на Реал, центрира отлично за Суарес, който от 13 метра с глава разпечата Куртоа, който беше излязъл на 2 метра пред голлинията.

В 82' беше сложена точка на спора. Луис Суарес беше изведен сам срещу вратаря и нападателят просто я чукна над плонжа на Куртоа. В 88' Дембеле развинти Начо по лявото крило и след това центрира идеално за Видал, който с глава разпечата вратата на Куртоа за 5-и път.

СТАРОТОВИТЕ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Ленгле, Пике, Роберто, Бускетс, Ракитич, Артур, Рафиня, Коутиньо, Суарес

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Варан, Рамос, Начо, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Бейл, Бензема

Срещата ще бъде излъчвана и в българския ефир. Къде може да гледате Ел Класико вижте тук!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди изиграването на двубоя Барселона е с 18 точки на 2-а позицията в класирането и мач по-малко от Атлетико Мадрид, докато "белия балет" е незавидното 9-о място, с 4 пункта по-малко в сравнение с днешния си опонент. Освен това "кралете" са в серия от 4 мача без успех на домашната сцена.

В последните години Реал Мадрид обаче гостува много успешно на "Камп Ноу". От легендарното 5:0 на Хосеп Гуардиола срещу Жожзе Моуриньо през 2010 година Барселона има само 4 победи у дома срещу "белия балет", докато Реал е с 5 победи, 2 от които са в последните 4 мача. Барса няма победа над "белия балет" от април 2016 година у дома, но пък преди по-малко от година смача Реал на "Бернабеу" с 0:3.

Големият отсъстващ в двубоя безспорно е Лионел Меси, който е с контузия в ръката и няма да може да вземе участие в него. Повече подробности за сблъсъка Барселона - Реал Мадрид четете в анализа на Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички