Барселона и Реал Мадрид не успяха да излъчат лидер в Ла Лига след скучно Ел Класико


Барселона и Реал Мадрид не успяха да излъчат лидер в Ла Лига след скучно Ел Класико
Снимка: Getty Images/Gulliver

18502 0

Барселона и Реал Мадрид не се победиха в първото Ел Класико за сезона. Двата тима завършиха 0:0 в среща, която не може да бъде сложена сред най-атрактивните. Тя обаче бе по-специална за капитана на мадридчани Серхио Рамос, който се превърна в играча с най-много Ел Класико зад гърба си - 43.

За първи път от 17 години насам Ел Класико завърша при нулево равенство. За последно това се случи на 22 ноември 2002 година. По този начин двата тима остават с равен брой точки на върха в класирането в Ла лига, но заради по-добрата си голова разлика каталунците са на първо място. Мачът бе отложен от 26 октомври за днес заради политическата обстановка в Каталуня, като срещата се проведе под много засилени мерки за сигурност.

И двата състава започнаха предпазливо срещата без да се втурнат сляпо в атака, като домакините владееха повече топката в началните минути. В 4' Меси със страхотен диагонален пас намери Жорди Алба. Той подаде към Луис Суарес, който обаче не успя да овладее топката.

В 10' се стигна и до първата по-интересна ситуация пред Тер Щеген. Реал организира постепенна атака, която завърши с удар на Карим Бензема, но право в ръцете на стража на каталунците. Минута след това от "блауграна" имаха претенции за игра с ръка на Карвахал в наказателното поле, но повторенията показаха, че категорично няма такава.

В 17' дойде и най-опасната ситуация, като Каземиро успя да засече с глава центриране, но Пике успя да изчисти от голлинията. Последваха няколко последователни корнера, а Реал показа, че ще пресира съперника си още от наказателното им поле, пречейки им да изнесат топката.

В 26' "кралете" стигнаха стигнаха до своя трети точен удар в двубоя. Дълго подаване намери Каземиро, който реши да тества вратаря от далечно разстояние. Топката беше насочена към долния десен ъгъл, но Тер Щеген реагира добре, за да спаси.

В 31' домакините най-сетне успяха да организират бърза атаката, като Жорди Алба центрира отляво за включилия се Сери Роберто. Тибо Куртоа изби, след което Меси опита добавка от разстояние, но Рамос успя да избие пред голлинията. Малко след това пък Валверде нанесе добър удар от въздуха и топката профуча много опасно покрай гредата.

В 41' Жорди Алба пропиля голяма възможност. Крайният бранител изскочи зад защитата и получи страхотен пас от Меси, но завършващият му удар не бе достатъчно добър и не успя да намери вратата. В края на полувремето първо стражът на Барселона успя да отрази опасен удар на Валверде, а секунди след това пък късметът бе на страната на Реал, след като нямаше кой да засече на опразнената им врата.

И втората част започна с по-агресивна игра на мадридчани, която обаче не доведе до голови ситуации. В 54' Валверде отново пробва далечен удар, който донесе само ъглов удар за гостите. Две минути след това срещата бе прекъсната за малко, след като на терна бяха пуснати плажни топки, като бяха вдигнати и банери за каталунска независимост.

В 60' В 60' Меси не успя да уцели топката от чудесна позиция в наказателното поле, а малко след това Луис Суарес се размина с удара от много изгодна позиция. В 68' Гарет Бейл проби в наказателното поле и отправи страхотен удар, който, за негово съжаление, прелетя точно покрай лявата греда. 4 минути след това Гарет Бейл успя да се разпише, но попадението не бе зачетено заради засада на асистиралия му - Менди.

В 79' Зинедин Зидан направи двойна смяна, като на мястото на Иско влезе Родриго, а Лука Модрич замени Валверде. В заключителните минути обаче двата отбора трудно създаваха опасни положения, като и грешките в атака им попречиха да стигнат до попадение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Сержи Роберто, Ракитич, Де Йонг, Меси, Суарес, Гризман

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Менди, Кроос, Каземиро, Валверде, Иско, Бейл, Бензема

Срещата може да гледате пряко Тук и Тук.

КАКВО СЕ СЛУЧВА ПРЕДИ СРЕЩАТА? 

17:00 - В испанските медии се появи информация. че Реал Мадрид е пристигнал в каталунската столица Барселона с автобуси, на които е липсвала емблемата на клуба и с интересен надпис върху возилата - каква е причината и какви са били надписите - вижте тук .

17:20 - Тазвечерното дерби ще бъде паметно за капитана на Реал - Серхио Рамос, който ще излезе еднолично на върха в класацията за най-много изиграни Ел Класико.

18:13 - Изглежда, че все пак двубоят няма да се размине без протести. Протестната група „Цунами Демократик“ използва профила си в Twitter, за да обяви, че планира да извърши своите протестни действия по време на предстоящото Ел Класико

18:42 - Очаква се на двубоя да присъства и националният селекционер на Испания - Луис Енрике.

19:00 - Феновете ще бъдат сериозно претърсвани преди влизането си на "Камп Ноу" заради опасения, че ще бъдат хвърлени топки на терена по време на двубоя.

19:22 - Първоначално бе обявено, че Серхио Бускетс ще започне като титуляр, но след това от Барселона обявиха, че е станало грешка и сред избраниците е Иван Ракитич.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона и Реал влизат в мача с еднакъв брой точки и привидно еднакво настроение. В предишния кръг и двата тима не успяха да се преборят за трите точки, но вина за това имат съперниците на двата тима - съответно Реал Сосиедад и Валенсия, които играха силно.

В последните си срещи "блауграна" и Реал Мадрид вървят ръка за ръка - 4 победи и 1 равенство в последния кръг точно преди зрелището в сряда вечер.  Определено в лагера на "кралете" ще има повече напрежение, след като в последните години не записват добри резултати срещу големия си съперник, особено на "Камп Ноу". Това важи с пълна сила за двубоя от шампионата през миналата година, когато без Лионел Меси Барселона разби звездната селекция на "белия балет" с 5:1.

В Реал имат и немалко кадрови проблеми, като освен Еден Азар, мача заради контузия пропуска и Марсело. Вместо него днес ще играе Менди, а как ще бъде заменен Азар още не е ясно. Има две възможности - смяна на позициите и пускане на Родриго, Винисиус и дори Иско. Втората е преминаване към игра с двама нападатели и излизане на Модрич зад тях. Барселона пък ще бъде днес без контузените Усман Дембеле и Артур. Това обаче не са фатални загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички