Паметно Ел Класико и пореден рекорд очакват капитана на Реал Мадрид


Паметно Ел Класико и пореден рекорд очакват капитана на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2199 0

Тази вечер капитанът на Реал Мадрид - Серхио Рамос, ще запише със златни букви името си в историята на Ел Класико. Лидерът на "белия балет" ще се превърне в играча с най-много дербита зад гърба си. Срещата между Реал Мадрид и Барселона е от 21 часа на "Камп Ноу" и ще може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Рамос ще изиграе своето Ел Класико №43 в своята кариера, като по този начин изпреварва Маноло Санчис, Пако Хенто и Шави Ернандес. Това ще бъде вторият подобрен рекорд за бранителя само за няколко месеца, след като през октомври задмина Икер Касияс за най-много срещи с националния отбор на Испания.

Първият сблъсък срещу Барселона иначе Рамос записва през ноември 2005 година в двубоя, в който "Бернабеу" ръкопляска на голямата звезда на Барселона тогава - Роналдиньо. Статистиката на бранителя в дербито показва, че в 42 двубоя има 13 победи, 9 равенства и 20 загуби.  При тези 13 победи, 4 са били финали за Купа или Суперкупа.

Първият му гол е през сезон 2006/07, когато се разписва при равенството 3:3 на "Камп Ноу". Едва ли ще е изненада, че дисциплината му в тези двубои не е е особено на ниво. Срещу каталунците Рамос е получвал 18 жълти картона и 5 червени.  А ето и още интересни статистически факти преди предстоящия мач довечера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички