Реал Мадрид или Барселона: 15 двубоя, които ще решат титлата в Ла лига


Реал Мадрид или Барселона: 15 двубоя, които ще решат титлата в Ла лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

5105 0

Макар сезонът в Ла лига да върви на приливи и отливи, то отново като основните кандидати за титлата се очертават Барселона и Реал Мадрид. В момента "белия балет" води с 3 точки пред каталунския тим, като остават 15 двубоя до дербито помежду им. Ел Класико е на 1 март на "Сантяго Бернабеу", като все още са пресни спомените от последното дерби, което завърши 0:0.

"Белия балет" ще трябва да се справи със Селта у дома, както и на гостуването си срещу Леганес преди дербито, докато каталунците имат две домакинства срещу Хетафе и Ейбар. И след като мине Ел Класико предстоят по-трудните двубои за отбора на Кике Сетиен - пътуване до Севиля и Виляреал, а в края на април ще приеме Атлетико (Мадрид).

Ако може да се счете за нещо положително, то и двата отбора отпаднаха от Купата на краля и сега всички сили ще са съсредоточени в Ла лига, а и в Шампионска лига. И на двата тима им остават по 8 домакински мача и 7 гостувания. Като най-трудните гостувания за отбора на Зинедин Зидан се очертават тези на Реал Сосиедад и Атлетик Билбао. 

Ако Реал или Барселона стигне до финала на ШЛ в Истанбул на 30 май, то те ще играят 23 срещи за 111 дни, което прави средно по мач на всеки 4,8 дни. И двата отбора не може да се гордеят с отбелязаните голове, що се отнася до критериите, които са си поставили в последните години. Мадридският гранд е в най-лошото си положение в последните 13 години след 23 седмици футбол със само 44 гола. Барселона, от друга страна, е сред ефективните с най-много голове- 55, но в последните 12 сезона към момента са имали поне 60 попадения. За голмайсторския приз се борят Лионел Меси с 14 гола и 11 асистенции, както и Карим Бензма с 13 гола и 6 асистенции. Надпреварата в Ла лига е върви с пълна сила, като ни очакват вълнуващи 15 двубоя, а след 1 март картината може да се поразясни ...

А медиите в кой отбор вече събраха Меси и Роналдо - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички