Де Йонг: Няма нужда да ми сменят позицията, ако не играх добре, вината е моя


Де Йонг: Няма нужда да ми сменят позицията, ако не играх добре, вината е моя
Снимка: Getty Images/Guliver

15860 0

Едно от летните попълнения на Барселона - Френки Де Йонг, призна, че се нуждае от време, за да се адаптира към ролята си в клуба. Холандецът посочи, че е негова отговорност да подобри представянето си, а не че треньорът на тима - Ернесто Валверде, трябва да промени позицията му на терена.

"Това е обикновена позиция на терена и в следващите мачове ще се справя по-добре. Трябва да се адаптирам. Говорих с Валверде за футболни проблеми и гледахме видеоклипове. Треньорът не трябва да ме пита къде предпочитам да играя, тъй като той е треньор и той решава", заяви младата звезда пред El Periodico.

"В Аякс и с националния отбор играех в центъра на полузащитата, но е различно сега, защото играехме с двама разиграващи халфа в схемата. Срещу Реал Бетис и Осасуна играх по-близо до крилата и ако не играх добре, вината е моя. Хората започнаха да обсъждат моята позиция, питаха се дало трябва да играя тук и там. Това ми се стори лудост", каза още Де Йонг. А защо холандецът не препоръчва на бившия си съотборник в Аякс - Дони ван де Беек, да отиде в Реал вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички