Де Йонг не препоръчва на Ван де Беек да отива в Реал Мадрид


Де Йонг не препоръчва на Ван де Беек да отива в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

8230 0

Полузащитникът на Барселона Френки Де Йонг не е съгласен бившият му съотборник в Аякс - Дони ван де Беек, да прави трансфер в Реал Мадрид. Това лято холандецът е трансферна цел на големия съперник на каталунците на местна сцена.

"Бих предпочел той да остане в Аякс: не бих искал да играя срещу него и искам Аякс да остане силен. Но, разбира се, ако нещата се развият и той премине в Мадрид, ще се радвам за него. Мисля, че той го заслужава. Той е страхотен играч, ще се видим с него в Испания", заяви Де Йонг, цитиран от "ESPN".

"Сигурен съм, че ще пасне на Реал. Мисля, че го показа миналия сезон в Шампионска лига, особено в плейофите. Той демонстрира пред цяла Европа, че е способен да играе на такова ниво", допълни холандският национал.

Както е известно, Де Йонг и Ван де Беек бяха основните халфове на Аякс, който през миналия сезон бе над всички и спечели титлата в Холандия. Освен това грандът от Амстердам стигна до полуфинал в Шампионска лига. Вижте в този материал колко впечатляващ бе дебютът на Френки за Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички