Барселона отново господства на "Бернабеу", а Реал ще трябва да спасява сезона в Шампионска лига


Барселона отново господства на "Бернабеу", а Реал ще трябва да спасява сезона в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

14820 0

Само няколко дни след тежкото поражение на Реал Мадрид от Барселона с 0:3, каталунците триумфираха и в последното "Ел Класико" за сезона. Отборът на Ернесто Валверде победи с 1:0 големия си съперник, а единственото попадение отбеляза Иван Ракитич през първата част.

Разликата между двата отбора вече е 12 точки в Ла Лига и изглежда, че Реал ще трябва да спасява сезона си в Шампионска лига. След победата днес Барселона записа своя 96-и успех над големия враг във всички турнири и вече има превес в общите битки. Освен това за първи път в историята каталунците печеля 4 последователни дербита с Реал.

В 3' Кроос бе фаулиран около дъгата на наказателното поле от Бускетс, а Гарет Бейл застана зад топката, за да изпълни фаула. Опитът на уелския национал обаче бе изключително неточен и мина високо над вратата. Две минути след това неразбирателство между Варан и Куртоа доведе до корнер за каталунците, от който обаче не се стигна до нищо опасно. В 10' Карим Бензема нанесе диагонален удар от наказателното поле, но топката мина покрай вратата.

В 13' "белия балет" изпусна страхотен шанс. След нов пряк свободен удар и малък хаос в наказателното поле Винисуис стигна до отбиатата топка. Центрира и кълбото стигна до Рафаел Варан, който овладя по страхотен начин преди да шутира към вратата, но ударът му беше блокиран от защитник. След това Бензема шутира от границата на наказателното поле, но след рикошет Тер Щеген улови.

В 19' Меси и Луис Суарес направиха двойно подаване, като аржентинецът получи в наказателното поле и сам срещу Тибо Куртоа, но опитът му да го прехвърли бе неуспешен. В 22'  Винисиус нахлу на висока скорост отляво, след което върна назад за Бензема, топката стигна до Лука Модрич, който шутира, но Лангле спря пътя на топката.

В 26' Иван Ракитич откри за каталунците. Серхи Роберто направи двойно подаване с Иван Ракитич, хърватинът напредна в наказателното поле и с прехвърлящ удар преодоля Куртоа за 1:0. 

В 35' Луис Суарес имаше претенции за дузпа, но реферът не видя основания за това. Повторенията показаха, че топката среща ръката на Дани Карвахал, но дистанцията беше твърде малка Малко след това Меси стреля малко над гредата от фаул.

В 39-ата Варан забрави Луис Суарес. Уругваецът пое фронтално срещу вратата и нанесе удар, но Куртоа изби, а Меси не беше достатъчно точен при добавката. В 45-ата Карвахал върна топката с глава и асистира на Модрич, който стреля с глава, но неточно. В последните секунди от полувремето се стигна и до доста спорна ситуация. Серхио Рамос удари в лицето с лакът Лионел Меси, но сигнал за нарушение не последва, което пък породи разправии между играчите на двата тима.

Минута след подновяването на играта Бензема изпусна да вкара от съвсем близко разстояние, но за негово щастие бе отсъдена и засада. В 56' Винисиус за пореден път напредна в наказателното поле и опита да преодолее Тер Щеген с удар под напречната греда, който обаче бе прекалено слаб.

В 60' отново бразилецът, който е най-деен в атаките, но неточността му остава големия пробле, В отправи изстрел към вратата от наказателното поле, но играч на Барса някак си успя да го блокира. Междувременно Гарет Бейл, който направи изключително слаб мач бе заменен от Марко Асенсио, а преди това Тони Кроос отстъпи мястото си на Валверде.В 69'  получи прецизно подаване в пеналтерията и стреля, но малко встрани от дясната греда за огромен късмет на домакините.

В 73' Каземиро пробва да стреля към вратата на Тер Щеген извън наказателното поле, но ударът му мина над вратата. В игра за "кралския клуб" пък се появи Иско, който лекуваше травма доскоро на мястото на Каземиро. В състава на Барселона пък Артур отстъпи мястото си на Артуро Видал, а Дембеле на Коутиньо. В заключителните минути Реал опита да натисне още повече съперника си, но атаките им приключваха все така без успех. В 3' от добавеното време Лионел Меси  нанесе удар от движение от средна дистанция, след като беше изведен от страхотно подаване, но липсваше малко точност.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Регилон, Рамос, Варан, Карвахал, Кроос, Модрич, Каземиро, Бейл, Винисиус, Бензема

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Алба, Пике, Ленгле, Серджи Роберто, Артур, Бускетс, Ракитич, Дембеле, Меси, Суарес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата е част от 26-ия кръг на испанската Ла Лига, а към настоящия момент Барселона е убедителен лидер с 57 точки - 7 повече от Атлетико и 9 повече от Реал. Победа за столичани наистина може да върне поне малко интригата в шампионата, но при условие че Атлетико съумее да спечели гостуването си на Реал Сосиедад в неделя.

Положението на "белия балет" обаче не е обнадеждаващо. Реал Мадрид изигра много добър двубой срещу Барселона, но допусна тежко поражение с 0:3, и то след 3 точни удара на каталунците. "Кралете" записаха 2 загуби и равенство в мачовете си срещу Барселона до момента, а изгледите за успех днес не са големи.

"Бернабеу" се превърна в истинска крепост, но за Барселона, след като в последните 5 мача на стадиона на съперника Меси и компания взеха 4 успеха. Поглеждайки назад към последните 10 годиниа Реал има едва 4 успеха над "блауграна" у дома - прекалено малко за класата на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички