Барса изуми с най-странния трансфер в историята на клуба, а може би и на футбола


Барса изуми с най-странния трансфер в историята на клуба, а може би и на футбола
Снимка: Gulliver/GettyImages

4926 0

Ръководството на Барселона нямаше сприка по време на януарския траснферен прозорец и, след като осъществи куп трансфери до момента, избухна с една финална сделка за край на първия месец от годината. Барселона официално привлече младежкия национал на Бразилия Емерсон. Но не това е най-интересното в случая.

20-годишният бразилски бек ще играе първо за Бетис, информират медиите в Испания. Десният защитник, който каталунците се надяват да се превърне във версия на Дани Алвеш, е бил спазарен срещу 12 милиона евро, като ще стане собственост на Барселона на 1-и юли тази година. Но правата на играча ще се държат както от "блаугранас", така и от Бетис.

12-те милиона евро ще бъдат платени от Барселона, а парите ще си разпределят Атлетико Минейро и Понте Прета (бившият отбор на Емерсон). Играчът ще премине в редиците на Бетис под наем до края на сезона, а след това "зелено-белите" ще платят 6 милиона евро на Барселона, за да задържат Емерсон в следващите две години.

Това означава, че до 2021 година той ще е играч на "зелено-белите". В този период Барселона ще има две опции - да плати отново 6 милиона евро плюс допълнителна сума (която не се разкрива на този етап), или да го остави в Бетис, получавайки също 6 милиона евро в замяна.

Причината за странната покупа е фактът, че скаутите на Барселона смятат играча за прекалено "зелен", за да играе за първия отбор на тима, но благодарение на Бетис ще могат да го следят искъсо в следващите две години и половина. Всички сделки в последния ден на зимния трансферен прозорец вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички