7 попадения, две дузпи и отменен гол: Атлетик Билбао и Селта откриха кръга в Ла Лига подобаващо (ВИДЕО)


7 попадения, две дузпи и отменен гол: Атлетик Билбао и Селта откриха кръга в Ла Лига подобаващо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

947 0

Атлетик Билбао и Селта Виго откриха "фаталния" кръг №13 в Ла Лига по "фатален" начин - със същинско меле, завършило с победа с 4:3 на "Сан Мамес" за домакините, в което зрителите видяха 7 попадения, отменен гол, две дузпи и много екшън.

Развой на срещата

Двубоят започна ударно за Селта. В 25-ата минута Яго Аспас се възползва от страхотен пас и отбеляза фантастичен гол, който бе и първият му през настоящата кампания, за да даде преднина на гостите от 1:0.

12 минути по-късно обаче домакините отговориха. Ойхан Сансет се възползва подобaващо и бе на точното място в точното време, за да направи успешна добавка в противниковата врата за 1:1. До почивката паднаха още два гола. Джонатан Бамба изведе отново гостите напред със страхотно воле в 41'. В четвъртата минута от добавеното време обаче Горка Гурусета отново изравни за баските.

Атлетик Билбао поведе за пръв път в 52'. Гурусета се възползва от карамбол в наказателното поле и направи резултата 3:2. Йорген Странд Ларсен вкара за 3:3 само 9 минути по-късно, но попадението бе отменено от ВАР заради засада. Все пак след още 3' равенството бе подновено, а автор на гола бе Ларсен.

В 72-ата минута Яго Аспас можеше да реши всичко. Селта получи правото да изпълни дузпа и след проверка с ВАР тя бе потвърдена. Аспас застана зад топката и стреля към долния ляв ъгъл, но Унай Симон направи страхотно спасяване.

Това обаче далеч не бе всичко. В последната минута от добавеното време на мача (96') бе отсъдена дузпа за домакините след игра с ръка на футболист на Селта. Лидерът Алекс Беренгер се нае с отговорността да изпълни и не сбърка, оформяйки крайното 4:3 на "Сан Мамес".

Атлетик Билбао вече се намира на петата позиция с актив от 24 точки, като след паузата за национални отбори ще мери сили с Жирона. Селта продължава да е на 18-ата позиция (зоната на изпадащите) със 7 пункта, като му предстои мач с Валенсия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички