Три са показателите, които доказват, че Барселона се нуждае от "бижуто" си в полузащитата


Три са показателите, които доказват, че Барселона се нуждае от "бижуто" си в полузащитата
Снимка: Getty Images

1659 0

Барселона се намира в своеобразна криза, след като загуби два от последните си 3 мача във всички турнири. Едното от пораженията не бе никак леко, защото дойде от не кой да е, а от Реал Мадрид в Ел Класико. Любопитна справка на "Marca" обаче показва, че решението за каталунците е едно...

...а то се казва Френки Де Йонг

Нидерландецът получи тежка травма в глезена, която го изкара извън терените. Полузащитникът на каталунците е аут от 24 септември, а "Marca" посочи 3 показателя, които доказват защо Барселона се нуждае от звездата си.

Присъствието на Френки де Йонг на практика гарантира победата. Той игра в първите 7 мача от настоящата кампания, като отборът успя да спечели 6 и завърши наравно в един. 

Интересното е, че в тези 6 мача, в които Барса грабна три точки, той възстанови топката за отбора си цели 43 пъти, записа успеваемост от 94,3% при подаванията си, спечели 28 дуела и създаде 7 шанса за гол. Нещо повече - с Де Йонг на терена през този сезон Барселона отбелязваше средно по 3,0 гола на мач. След неговата контузия "блаугранас" има малко над 1,0 гола на мач.

Очакванията са, че Де Йонг ще се завърне в Барса след края на паузата за национални отбори. Друга звезда на каталунците също е в криза - дълга серия без гол от 12 години насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички