56 решителни часа за бъдещето на Барселона - всички чакат Решението на Лионел Меси!


56 решителни часа за бъдещето на Барселона - всички чакат Решението на Лионел Меси!
Снимка: Getty Images/Guliver

1490 0

След 56 часа календарът ще се смени и месец юни ще отстъпи място на месец юли - една наглед рутинна "процедура", но не и за феновете на Барселона и по-специално, тези на аржентинеца Лионел Меси.

Освен ако не бъде подновен в следващите 3 дена, договорът на "бълхата" с клуба ще изтече точно в полунощ на 30-ти срещу 1-ви юли.

От старта на седмия месец в годината, Меси вече ще бъде свободен агент и ще може да преговаря и подписва договори и споразумения с когото си поиска. За да избегне подобен сценарии, Жоан Лапорта работи денонощно, за да "надбяга" часовниците. В същото време, аржентинецът е в Южна Америка и тепърва му предстоят 1/4-финалите в турнира Копа Америка!

"Marca" твърди в свой материал днес, че желанието на боса на Барса е било да обяви новия контракт на Меси точно на 24 юни, когато футболистът "чукна" 34 години, но това не се случи. Според изданието, сега Лапорта има нова дата в ума си - 29 юни (вторник), когато той самият празнува рожден ден. Това би бил най-големият подарък не само за него, а и за милионите фенове на Барселона...

Лионел Меси е играч на Барса от повече от 20 години, след като пристигна в Испания през декември 2000 година! Ръководството на клуба ще опита всичко възможно в кратките срокове, които има на разположение пред себе си, за да направи така, че №10 да не бъде свободен агент дори в рамките на ден, час или секунда.

Самият футболен гений винаги е твърдял, че парите за него нямат значение, а иска просто да знае, че играе за отбор, който може да бъде конкурентен на най-добрите тимове в Европа. И Лапорта работи активно в тази насока!

На "Ноу камп" вече постигнаха договорки със Серхио Агуеро, Ерик Гарсия, Мемфис Депай и Емерсон. В отбора се очакват още нови попълнения, които да засилят конкуренцията в състава на Роналд Куман. Но дали Меси ще изчака това да се случи, дали ще преподпише преди 1 юли или пък ще реши да почувства какво е да си свободен агент - предстои да разберем. Часовникът тик-така, а месец юни си "събира багажа", за да "слезе" от календара...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички