5-минутно голово фиаско върна Атлетико в топ 3 на Ла лига


5-минутно голово фиаско върна Атлетико в топ 3 на Ла лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2874 0

Отборът на Атлетико Мадрид постигна труден успех като домакин на Леванте с 2:1 в последен мач от първия полусезон на испанската Примера Дивисион. Най-интересните събития на "Уанда Метрополитано" се развиха в първите минути на срещата, когато в рамките на пет минути паднаха три гола.

В 13-ата минута Анхел Кореа откри резултата за "дюшекчиите", но само три минути по-късно Роджър Марти изравни за гостите. Радостта за Леванте продължи по-малко от две минути, след като Фелипе Монтейро отново възстанови преднината за Атлетико.

През втората част Атлетико на няколко пъти бе близо до отбелязването на трети гол, но така и не успяваше да си подсигури победата и трябваше да "трепери" до края. В самия край на срещата ВАР разгледа ситуация за дузпа в полза на Атлетико, но не бе установено нарушение. Малко по-късно пък Ян Облак направи феноменално спасяване, с което запази победата на своя отбор.

Така Атлетико се завърна в топ 3 на Ла лига с актив от 35 точки - на пет пункта от временния лидер Реал Мадрид. Леванте пък остава на девето място с 26 точки, но въпреки поражението не изостава много от местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички