Блясъкът на Суарес не стигна на 10 от Барселона за успех в дербито на Каталуния


Блясъкът на Суарес не стигна на 10 от Барселона за успех в дербито на Каталуния
Снимка: Getty Images/Guliver

9675 0

Дербито на Каталуния между Барселона и Еспаньол завърши без победител. Затъналият отбор на "папагалчетата" успя да се пребори за равенство 2:2 като домакин на "блаугранас" в среща от 19-тия кръг на Примера Дивисион.

Еспаньол пръв излезе напред в резултата чрез Давид Лопес, но през втората част гостите бързо обърнаха развоя на мача, благодарение на Луис Суарес. Уругваецът отбеляза гол и асистира на влезлия като резерва Видал, за да изведе "лос кулес" напред в резултата.

15 минути преди края на срещата Барса остана с човек по-малко на терена, след като Френки де Йонг получи втори жълт картон за тактическо нарушение, което спря бърза атака на Еспаньол. "Вълшебниците" се възползваха от числовото си предимство на терена и отбелязаха изравнителен гол чрез Ву Лей в 87-ата минута. С геройски намеси в мача се отличи и опитният страж Диего Лопес.

Така новият наставник на Еспаньол Абелардо Фернандес дебютира с равенство срещу бившия му клуб. "Папагалчетата" остават на последното 20-о място с 11 пункта, но равенството определено ще се отрази положително на отбора, който тепърва ще преследва своето оцеляване в елита на Испания.

Що се отнася до Барселона, тимът си върна първото място в първенството, но вече няма преднина от две точки пред Реал, както бе преди началото на кръга. Двата испански гранда са с равен актив от точки - по 40, но каталунците са с по-добра голова разлика.

Първо полувреме

В първите минути на срещата Еспаньол показа, че не се притеснява да играе атакуващ футбол срещу своя именит съперник и често стигаше до положения пред вратата на Нето. Головите ситуации обаче така и не идваха както пред вратата на Барса, така и пред тази на "папагалчетата".

В 23-ата минута обаче Еспаньол бе възнаграден за добрата си игра. След статично положение пред вратата на Барселона, топката бе центрирана в наказателното поле, където Давид Лопес успя да се промъкне необезпокояван и да прати топката с глава в мрежата на Нето - 1:0.

Четири минути преди края на първата част Барселона стигна до двете си най-чисти положения в мача. При първата ситуация Лионел Меси връхлетя към наказателното поле, за да засече центриране с глава, но ударът му се оказа право в тялото на Диего Лопес. Втората възможност се откри пред Суарес, който впечатли с техника, за да се измъкне зад отбраната на Еспаньол, но изстрелът му срещна гредата.

Второ полувреме

Втората част започна отлично за "блаугранас". В 50-ата минута Жорди Алба бе намерен сам на фланга, откъдето центрира към наказателното поле. Луис Суарес се позиционира отлично, за да засече топката с крак и да я запрати в мрежата на Диего Лопес - 1:1.

В 59-ата минута Барселона се добра до пълен обрат в резултата. Луис Суарес овладя кълбото в наказателното поле на "папагалчетата", след което съзря влезлия като резерва Артуро Видал. Последва брилянтно центриране към чилиеца, който прониза мрежата на Лопес с глава - 1:2.

В средата на полувремето Лионел Меси овладя топката в средата на терена и проби през целия състав на Еспаньол, за да се окаже на ръба на наказателното поле на домакините. Аржентинецът пусна извеждащ пас към Суарес, който на мига отправи удар, но Диего Лопес успя да избие в корнер.

В 75-ата минута Барселона остана с човек по-малко на терена. Френки Де Йонг, който вече имаше жълт картон на името си, реши да спре опасна атака на Еспаньол, задържайки противников футболист, а главният арбитър на срещата не се поколеба да му покаже втори жълт и червен картон.

В следващите минути Барселона не успя да подпечата успеха си, а "заслуга" за това имаше и опитният Диего Лопес, който направи още няколко брилянтни спасявания. В 87-ата минута обаче Еспаньол успя да възстанови равенството. Китаецът Ву Лей бе изведен сам срещу Нето, за да прати топката в далечния ъгъл - 2:2.

Преди срещата:

Дойде време и за битката за град Барселона между съставите на Еспаньол и "лос кулес". Двата отбора обаче влизат в последния кръг от първия полусезон на двата полюса. Докато Барселона се намира на върха в подреждането на Ла лига, то Еспаньол е на дъното с едва 10 пункта.

Двата каталунски гранда излизат за първия си мач след празниците, като за последно Барса победи Алавес с 4:1, докато "вълшебниците" загубиха с 0:2 от Леганес. Наставникът на "блаугранас" Ернесто Валверде няма да може да разчита на Дембеле, Артур и Тер Щеген, докато новият треньор на Еспаньол Абелардо Фернандес без Корчия и Гранеро, а Варгас, Санчес и Пиати са под въпрос за срещата.

СЪСТАВИ

Еспаньол: Диего Лопес, Хави Лопес, Бернардо, Налдо, Дидак, Давид Лопес, Марк Рока, Виктор Гомес, Дардер, Мелендо; Кайери

Барселона: Нето, Алба, Пике, Ленгле, Роберто, Бускетс, Ракитич, Де Йонг, Гризман, Меси, Суарес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички