4-те причини, поради които във Франция са уверени, че ПСЖ ще вземе Лионел Меси


4-те причини, поради които във Франция са уверени, че ПСЖ ще вземе Лионел Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

3922 0

Лионел Меси и неговото бъдеще продължава да бъде една от най-обсъжданите и интересни теми във футбола, като това ще е така най-вероятно до юни месец, тъй като развитието по случая се очаква да дойде в последния възможен момент.

Както е известно, договорът на аржентинеца с Барселона изтича през юни месец тази година, а той вече е свободен да преговаря, с който си поиска клуб. Основните кандидати за подписа му са английският Манчестър Сити и френският ПСЖ. Испанското издание "Марка" посочи 4 причини, поради които във Франция са уверени, че Меси ще премине в местния шампион:

1. Защото ще бъде свободен агент. Това е главната причина, поради която трансферът е възможен. Да платиш трансферна сума за Меси би било невъзможно в миналото, но сега той е свободен агент.

ГЛЕДАЙ БАРСЕЛОНА - ПСЖ НА ЖИВО - ЕТО КЪДЕ

2. Защото Неймар иска да играе с него. Още от 2017 година, когато Неймар премина от Барселона в ПСЖ, постоянно има спекулации, че бразилецът и Меси искат да играят заедно. Първоначално се смяташе, че това отново ще се случи в Барселона, но това вече е невъзможно, а в последните месеци изглежда все по-вероятно да стане в ПСЖ.

3. Защото не е първи опит. Преговорите няма да стартират от нулата, защото това не е първият път, в който ПСЖ опитва да привлече Меси. Клубът бе най-настойчив през лятото на 2020 година, когато аржентинецът открито искаше да напусне.

4. Защото Мбапе може да напусне. Договорът на французина е до 2022 година, но все още не е подновен. Смята се, че от клуба обмислят продажбата му, ако той не се съгласи да поднови контракта си. Заплатата на Меси е доста висока, а евентуална продажба на Мбапе ще улесни нещата за парижани.

Междувременно трети ас на ПСЖ може да пропусне сблъсъка с Барселона в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички