4 причини защо Реал Мадрид толкова иска Мбапе и се бори за него


4 причини защо Реал Мадрид толкова иска Мбапе и се бори за него
Снимка: Getty Image

8653 0

Остават броени дни до затварянето на летния трансферен прозорец в големите първенства и серията големи трансфери тази година се очаква да бъде завършена с преминаването на Килиан Мбапе от ПСЖ в Реал Мадрид. През този месец "Кралският клуб" прави щедри предложения на френския клуб за звездния нападател, но парижани не скланят да го пуснат в един от големите си конкуренти за своята заветна цел - спечелването на Шампионска лига.

Всеки голям клуб би се радвал да има френския национал в състава си, но испанският гранд повече от всичко го иска за себе си. Разглеждаме няколко основни причини Реал да е основният кандидат за нападателя и да не жали средства за осъществяването на целта си.

* Мадридският клуб разполага само с един нападател от световна класа - Карим Бензема. За отбор, поставил си задача да побеждава във всички турнири, в които участва, това е недостатъчно. Освен това в Реал позицията "суперзвезда" е вакантна. "Кралският клуб" помръкна в имиджово отношение след напускането на Кристиано Роналдо през 2018 година.

** С португалеца е свързана и следващата причина. Мбапе е смятан за един от най-добрите футболисти в наши дни и дори е сравняван с Роналдо. Неговият знаменит сънародник Никола Анелка заяви неотдавна за него:

"По маниер на игра Мбапе напомня за Роналдо. Той притежава характеристики на играч от световно ниво и трябва да ги управлява по този начин. Ако е следил кариерата на Роналдо, той ще стане една от легендите, влезли в историята на спорта". Та, ако има нападател, който напомня на петкратния носител на "Златната топка", то къде би трябвало да играе той, ако не в Реал?

*** През отиващото си лято от Мадрид в Париж премина символът към този момент на Реал и негов капитан - Серхио Рамос. Той прекара 16 години в Мадрид и привличането на Мбапе за "белите" ще бъде малък реванш срещу парижани и първа крачка към връщането на статута "най-могъщ клуб в света".

**** Накрая, трансферът на французина ще позволи на Реал отново да претендира за значими титли като Ла Лига и Шампионска лига. За последно мадридчани спечелиха най-големия клубен турнир в Европа през 2018 г. и на "Сантяго Бернабеу" със сигурност искат да си върнат позабравеното чувство на голям триумф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички