25 години от дебюта на легендарния Раул


25 години от дебюта на легендарния Раул
Снимка: Getty Images/Gulliver

1420 0

Днес се навършват точно 25 години от дебюта на една легенда - Раул. Испанецът се превръща в ключова фигура за цялата история на Реал Мадрид. Всичко започва 29-ти октомври 1994 г., когато "кралския клуб" гостува на Реал Сарагоса. 

17-годишният Раул влиза в игра редом до звезди като Мичел, Фернандо Йеро, Луис Енрике, Фернандо Редондо и Михаел Лаудруп. Тогава той е слабичко момче, но впечатлява с начина, по който минава между противниковите играчи. "Белия балет" губи с 2:3, а Раул изпуска 3 положения. Повечето определят представянето му в този мач като слабо, но тези, които го познават, виждат потенциала.

Четвърт век по-късно Раул е истинска легенда не само на испанския, но и на световния футбол. Той играе цели 16 сезона за представителния тим на Реал Мадрид, в които записва 741 мача и 323 гола. Последният му сезон за "кралския клуб" е 2009-10. След това носите екипите на Шалке и Ал Сад за по два сезона, за да приключи кариерата си в Ню Йорк Космос през 2015 г.

Раул носеше легендарния номер 7 в Реал преди Кристиано Роналдо да го наследи. В момента, пък, 7-цата принадлежи на новопривлечения Еден Азар. Вижте какво заяви той относно тежестта на тази фланелка - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички