18 г. от най-успешната сделка на Барселона, която промени футбола


18 г. от най-успешната сделка на Барселона, която промени футбола
Снимка: Getty Images / Guliver

2165 0

Днес, 17 септември 2018 година, се навършват 18 години от идването на звездата Лионел Меси в Барселона. По този повод каталунският клуб пусна любопитно видео в социалните мрежи, на което малкият Меси показва страхотни качества и на 13-годишна възраст. "Септември 2000 година. Лео Меси дойде в Барселона. Светът вече няма да бъде същият", гласи надписът към видеото.

МРАЗЕТЕ ГИ, ОБИЧАЙТЕ ГИ, НО ИМ СЕ РАДВАЙТЕ, ЗАЩОТО НЕ ИМ ОСТАНА МНОГО

Славният аржентинец е роден на 24 юни 1987 година в Росарио. На 17 септември преди 18 години той идва с баща си на проби в Барселона. Дребосъкът страда от проблеми с хормона на растежа и испанският клуб повярва в него, помага му да оздравее и за благодарност той се превръща в най-успешния играч на клуба в историята. И един от най-добрите в световния футбол за всички времена.

РОНАЛДИНЬО: БАРСА ТРЯБВА ДА ИЗВАДИ НОМЕР "10" СЛЕД ОТТЕГЛЯНЕТО НА МЕСИ

Към момента "десетката" на Барса има на сметката си 621 гола. Той има договор с клуба до 2021 година и тази сметка дотогава ще набъбне значително. В момента Меси е на 31 години. В кариерата си той спечели 5 пъти "Златната топка", като само Кристиано Роналдо има същия брой отличия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички