И ФИФА пренебрегна Меси за годишните си награди


И ФИФА пренебрегна Меси за годишните си награди
Снимка: Getty Images/Gulliver

2194 0

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси беше пренебрегнат за втори път в класация за най-добрите играчи през годината. След като аржентинецът не бе номиниран за наградата на УЕФА, спечелена от Лука Модрич, ФИФА също го пренебрегна в своята годишна класация.

Тримата номинирани за наградата на ФИФА са същите, които се бориха за наградата на УЕФА преди няколко дни - Модрич от Реал Мадрид, Мохамед Салах от Ливърпул и играещият вече в Ювентус Кристиано Роналдо.

Феновете на Меси веднага се обявиха срещу тази награда, посочвайки, че тя не е обективна, след като аржентинецът не е сред номинираните. Един от привържениците на гениалната "десетка" припомни, че единствено Меси в топ 5 лигите в Европа е най-добър по всеки един показател в първенството, в което се състезава. Аржентинецът завърши сезон 2017/18 като най-добър голмайстор, най-добър асистент, най-добър дрибльор и играч с най-много създадени голови възможности в испанската Ла Лига.

Носителят на приза ще бъде обявен на 24 септември на церемония в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички