10 от Барселона удържаха Реал Мадрид и продължават без загуба в Примера (ВИДЕО)


10 от Барселона удържаха Реал Мадрид и продължават без загуба в Примера (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

29205 0

Отборите на Барселона и Реал Мадрид не се победиха в испанското Ел Класико. Двата тима завършиха 2:2 на "Камп Ноу", като Барса продължава без загуба през настоящия сезон в Примера Дивисион.

Предвид случилото се в хода на срещата каталунците могат да бъдат по-доволният тим. В края на първото полувреме Сержи Роберто бе изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу Марсело.

До този момент двата отбора си бяха разменили по един гол чрез Луис Суарес и Кристиано Роналдо. На почивката португалецът бе заменен, а Лионел Меси даде аванс на Барселона с прекрасно изпълнение. Последва изравнителен гол на Гарет Бейл, а в заключителните минути имаше и дискусионна ситуация. Марсело бе препънат в наказателното поле от Жорди Алба, но сигнал за дузпа не последва.

Срещата започна по-добре за домакините и още в 3' като по чудо не поведоха в резултата. Лионел Меси изведе в коридор Луис Суарес, чийто удар обаче премина много далеч от целта.

Добрата игра на Барселона даде резултат в 10'. Страхотна атака през десния фланг позволи на Сержи Роберто да напредне и да стигне необезспокояван до наказателното поле, от където центрира в наказателното поле, а там непокрит бе Луис Суарес - 1:0.

След само 4' Реал Мадрид изравни. Тони Кроос напредна през центъра и подаде с Кристиано Роналдо, който му върна с петичка и последва центриране на германеца. Карим Бензема бе непокрит и отправи удар към вратата, а Роналдо добута кълбото пред носа на защитник в Барселона, който бе готов да изчисти.

Кристиано Роналдо бе играчът, който продължи да дърпа Реал Мадрив в този мач. Дори и след вкарания гол португалецът потърси да търси още възможности да се разпише, като отправи цели 5 удара още преди да са изтекли 30', а последният от тях премина на сантиметри от гредата на Марк Андре тер Щеген.

4' преди края на първата част Лионел Меси пропусна да зарадва пълния "Камп Ноу". Той бе изведен очи в очи с Кейлор Навас. Аржентинецът обаеч не успя да се освободи от стража на "белия балет". В последните две минути играта загрубя, като Суарес и Серхио Рамос се сдърпаха и последва жълт картон за двамата, а минута по-късно Лионел Меси влезе грубо в краката на Рамос и също бе декориран в жълто.

В добавеното време на първата част Барселона остана с човек по-малко. Сержи Роберто бе изгонен директно, след като удари Марсело без топка.

За старта на втората част бе извършена смяна, при която Марко Асенсио се появи на терена, заменяйки Кристиано Роналдо. Португалецът бе най-добрият играч на гостите до момента, но трябваше да получи и медицинска помощ в средата на първата част. 

В 54' на срещата геният на Лионел Меси отново блесна. Суарес напредна добре от ляво и пусна успореден пас към аржентинската звезда. Ла Пулга елегантно се освободи от двама играчи на Реал и прати кълбото неспасяемо във вратата на Навас.

В 57' пълният "Камп Ноу" видя най-емоционалният момент. Паулиньо се появи на терена, като замененият бе капитанът Андрес Иниеста. Всички фенове изпратиха легендата с аплодисменти и скандирания на името му.

20' преди края на срещата Лео Меси получи страхотен пасв половината на Реал, пробяга сам до наказателното поле и отправи коварен удар, който Навас изчисти в корнер.

Появилият се като резерва Марко Асенсио свърши страхотна работа в атака в 72', след като по страхотен начин комбинира с Гарет Бейл, който отправи прекрасен удар от 15-ина метра и изравни - 2:2.

Страстите се нагорещиха в 75', когато гостите имаха основателни претенции за дузпа, след като Марсело бе свален в наказателното поле, но сигнал за нарушение нямаше. При ответната контра на Барса Бейл спъна грубо Семедо и последва жълт картон за него, както и за Марсело за претенциите му към рефера.

В 82' Лео Меси имаше нова чудесна възможност да отбележи, след като се освободи по уникален начин от Каземиро, но Навас парира удара.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Марк-Андре Тер Щеген, Сержи Роберто, Жерар Пике, Самюел Умтити, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Иван Ракитич, Андрес Иниеста, Филипе Коутиньо, Луис Суарес, Лионел Меси

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Начо Фернандес, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело, Каземиро, Тони Кроос, Лука Модрич, Гарет Бейл, Кристиано Роналдо, Карим Бензема

Дербито между Барселона и Реал Мадрид може да гледате ТУК HD,  тук, тук, тук и тук.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона се завърна на испанския трон, след като изпусна титлата през миналия сезон. Каталунците наложиха убийствено темпо през първата половина на сезона, докато Реал Мадрид страдаше в първите 4 месеца от сезона и изостана толкова, че нямаше как да търси нещо повече от 3-ото място в класирането (към момента). "Блаугранас" спечелиха и Купата на Краля, докато "кралете" се класираха за финал на Шампионска лига.

Ел Класико обаче не е без значение за двата отбора. Барселона иска да завърши шампионата без поражение, като именно Ел Класико се явява най-тежкият мач на Меси и компания до края на сезона. Зинедин Зидан и Реал Мадрид обаче нямат поражение на "Камп Ноу", откакто френският специалист е начело на "белия балет".

ЕТО КЪДЕ ДА ГЛЕДАТЕ ЕЛ КЛАСИКО

Двата отбора вече играха 3 пъти от началото на сезона. Реал Мадрид спечели и двата мача срещу каталунците за Суперкупата на Испания, което накара феновете да вярват, че каталунците не могат да се справят с Реал. "Блаугранас" обаче опустошиха конкуренцията в Испания, а в Ел Класико в Ла Лига Барселона разби Реал с 4:0, и то на "Сантиаго Бернабеу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички