Топ 10: Най-великите моменти на Андрес Иниеста от Ел Класико


Топ 10: Най-великите моменти на Андрес Иниеста от Ел Класико
Снимка: Getty Images/Guliver

1874 0

Днес легендарният капитан на Барселона Андрес Иниеста ще изиграе последния си мач в голямото си съперничество с Реал Мадрид. Испанецът обяви, че след края на сезона ще напусне "Камп Ноу", а днес ще изиграе последното си Ел Класико.

Поради тази причина предлагаме 10 от най-запомнящите се моменти на Иниеста в съперничеството с "белия балет":

1. Дебют и първа победа - 2004 година

Сериозната травма на тогавашната звезда Хенрик Ларсон дава възможност на Иниеста да дебютира срещу големия съперник на 20 ноември 2004 година. Халфът играе 19 минути, а каталунците печелят с голове на Самуел Ето'о, Джовани ван Бронкхорст и Роналдиньо.

2. Първи мач на "Сантяго Бернабеу"

За първи път играе 90' в най-голямото дерби на Испания. Стартира в средата на терена с Шави и Рафаел Маркес, но Барса губи с 4:2.

3. Резерва в един от най-запомнящите се мачове срещу Реал

Иниеста играе само 20' в дербито на "Бернабеу", когато Роналдиньо вкарва два гола при победата с 3:0 и получава аплаузи на крака от "белите" фенове.

4. Блести при победата с 6:2 над Реал

Мач, който феновете на Барселона никога няма да забравят, в който Иниеста играе в средата с Шави и Бускетс. Това е първият сезон на Хосеп Гуардиола като треньор на тима, а отборът после печели требъл.

5. Крещи в лицето на Кристиано

През 2009/10 Барса бие с 1:0, а камерите запечатват много любопитен момент. Голямата покупка на "белите" Кристиано Роналдо симулира, за да спечели фаул, а камерите запечатват момента, в който Иниеста изкрещява в лицето на Роналдо: Млъквай, Кристиано!

6. Нова голяма победа - 5:0 

Жозе Моуриньо пристига на "Бернабеу" през 2010, за да сложи край на доминацията на Барселона. Той обаче е победен с 5:0 от големия съперник, като Иниеста прави уникален мач тази вечер

7. Първи гол в Ел Класико и пореден трофей

Иниеста чака до 21-ото си Ел Класико, за да вкара първия си гол, което се случва през 2011 година. Барселона печели с 3:2 и печели Суперкупата на Испания. Мачът ще се запомни още с дебюта на Сеск Фабрегас, както и с инцидента, при който Моуриньо бърка в окото на Тито Виланова след последния съдийски сигнал.

8. Още един гол при драматична победа с 4:3.

Иниеста отново вкарва за победа с 4:3 на "Бернабеу" през 2013/14. Тогава Меси вкарва хеттрик в уникалната драма със седем гола.

9. Овации от феновете на Реал Мадрид при победа с 4:0

Иниеста вкарва още един гол срещу Реал, като дава и асистенция, а при смяната си в 77' е аплодиран от всички фенове на "белия балет" на "Бернабеу". 

10. Моментът да каже "сбогом"

Днешното "Ел Класико" на "Камп Ноу" е последното за Иниеста. Той ще бъде част от това голямо съперничество за 38-и път. До момента е спечелил 16 пъти, загубил е 12 и има 9 равенства. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички