Време е за 1/4 финалите в Лига Европа!


Време е за 1/4 финалите в Лига Европа!
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1166 0

Време е за 1/4 финалите в турнира Лига Европа! Днес в 22:00ч. българско време Арсенал, Славия Прага, Аякс, Рома, Гранада, Манчестър Юнайтед, Динамо Загреб и Виляреал стартират похода си към полуфиналите в турнира. Ето и най-интересните факти за всеки един от четирите мача:

Арсенал - Славия Прага

Арсенал отстрани гръцкия Олимпиакос на 1/8 финалите след победа с 3:1 като гост и минимална загуба в Лондон с 0:1. В последния си двубой от Висшата лига "топчиите" допуснаха тежка загуба от Ливърпул с 0:3. За днешния сблъсък със Славия Прага Микел Артета няма да може да разчита на Киърън Тиърни и Давид Луиз. Под въпрос до последно пък ще бъде Мартин Йодегард.

Славия Прага се справи с шотландския Рейнджърс на 1/8 финалите, след като в първата среща в Чехия мачът завърши 1:1, но в Шотландия "белите" победиха с 2:0. В последния кръг на чешкото първенство Славия завърши 0:0 като гост на Бърно. Чехите имат доста проблеми с контузени играчи - Саймън Дели, Тарас Качараба и Ондрей Кудела пропускат гостуването в Лондон, а Ондрей Коларж и Ян Стейскал до последно ще бъдат под въпрос.

За последно Арсенал и Славия Прага са се срещали в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2007/08 - 7:0 за Арсенал в Англия и 0:0 в Чехия.

Аякс - Рома

Аякс отстрани Йънг Бойс на 1/8 финалите след 3:0 в Холандия и 2:0 в Швейцария. В последния кръг в Ередивизие отборът победи Херенвеен като гост с 2:1. За днешната среща твърдо аут са Себастиан Алер и Дейли Блинд. Мартин Стекеленбург и Пер Шулс ще бъдат под въпрос до последно. 

Рома надви Шахтьор на 1/8 финалите след победи с 3:0 в Италия и 2:1 в Украйна. През уикенда "вълците" направиха 2:2 със Сасуоло в Серия А. Николо Дзаниоло, Стефан Ел Шаарауи, Хенрих Мхитарян и Крис Смолинг със сигурност ще пропуснат днешното гостуване на Аякс.

За последно двата тима са се срещали през 2003 година в групите на Шампионска лига. Тогава Аякс побеждава с 2:1 на собствен терен и постига равенство 1:1 в Италия.

Гранада - Манчестър Юнайтед

Гранада се справи трудно с Молде на 1/8 финалите - победа с 2:0 в Испания и загуба с 1:2 в Норвегия. През уикенда тимът пък загуби от Виляреал в Ла Лига с 0:3 у дома си. Аут са днешната среща са Куини и Домингош Кина, а Димитри Фулкие ще бъде до последно под въпрос.

Манчестър Юнайтед отстрани Милан на 1/8 финалите след 1:1 в първия мач в Англия и минимална победа с 1:0 в Италия. През изминалия уикенд "червените дяволи" победиха трудно Брайтън с 2:1 в мач от Висшата лига. Аут за днешния мач са Ерик Бейли и Антони Марсиал.

Двата отбора ще се изправят за първи път един срещу друг.

Динамо Загреб - Виляреал

Динамо Загреб хвърли бомбата на 1/8 финалите в Лига Европа изхвърляйки Тотнъм от турнира след загуба с 0:2 в Лондон и класическа победа на реванша в Загреб с 3:0. През уикенда тимът направи 1:1 срещу Шибеник в мач от първенството на Хърватия. Бруно Петкович и Марио Гавранович са единствените играчи в състава, чието участие в срещата ще бъде под въпрос.

Виляреал се справи с Динамо Киев на 1/8 финалите, побеждавайки го и в двата мача - 2:0 в Украйна и 2:0 в Испания. През уикенда в Ла Лига Виляреал победи Гранада като гост с 3:0. Первис Еступинан и Ибора със сигурност ще пропуснат днешното гостуване в Хърватия.

За последно Динамо Загреб и Виляреал са се срещали в груповата фаза на Лига Европа през 2010 година. Тогава хърватите побеждават у дома си с 2:0, а в Испания "жълтите" постигат победа с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички