В странен мач от Лига Европа: Рома не игра добре, но нацели 2 греди... накрая загуби (ВИДЕО)


В странен мач от Лига Европа: Рома не игра добре, но нацели 2 греди... накрая загуби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2211 0

Италианският гранд Рома допусна поражение от РБ Залцбург с минималното 0:1 в първи 1/16-финален двубой в Лига Европа. "Вълците" на Жозе Моуриньо не изиграха толкова силен двубой и ключови показатели като притежанието на топката и опитите за гол бяха в полза на домакините, но всички най-чисти положения за гол бяха на тяхна сметка. С изключение на това, което доведе до единственото попадение.

Мачът бе решен след гол на Капалдо две минути преди края на редовното време. Той влизаше на скорост в наказателното поле и засече с глава безкрайно прецизно центриране на Павлович (можете да видите гола чрез видеото по-долу в материала).

Реваншът между двата отбора ще се състои в Италия на "Олимпико" след седмица. Тогава началният час на сблъсъка ще бъде в 22:00 часа българско време. Както е известно, правилото за гол на чужд терен отпадна в европейските клубни турнири!

Срещата завърши с повече притежание на топката за домакините - 55% срещу 45% за "вълците", а освен това опитите за гол бяха 14 срещу 10. Точните изстрели обаче бяха в полза на италианския тим - 3 срещу 2. При най-чистите положения за гол Рома също бе с голямо преимущество, но не успя да се възползва.

През първото полувреме имаше само един по-добър шанс за гол. Той се откри пред Тами Ейбрахам, който засече центриране в наказателното поле и насочи топката в десния ъгъл на вратата. Филип Кьон обаче бе подготвен и се отличи с първото по-впечатляващо спасяване.

В началото на втората част последва затишие, преди да дойдат и двете най-хубави положения пред италианците за втората част. В 73-ата минута Кристанте надскочи бранител, но ударът му с глава се отклони в десния страничен стълб. 8 минути след това и Андреа Белоти нацели гредата - отново след добре изпълнен корнер.

 


 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички