В страхотно зрелище: Барселона и Манчестър Юнайтед оставиха всичко за накрая! (СНИМКИ + ВИДЕО)


В страхотно зрелище: Барселона и Манчестър Юнайтед оставиха всичко за накрая! (СНИМКИ + ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6550 0

Барселона и Манчестър Юнайтед поднесоха истинско зрелище на рекордния брой фенове на "Камп Ноу" и милионите пред телевизорите. Първият плейофен двубой от Лига Европа между двата тима завърши при равенство 2:2.

До последно двата гранда не оставиха на зрителя да разбере кой ще излезе като победител от срещата. В крайна сметка, отговорът бе никой, но футболът и от възпитаниците на Шави, и от тези на Ерик тен Хаг бе истинска наслада за окото.

Каталунците дадоха 2 свидни "жертви" в зрелищната битка с Юнайтед. Шави няма да може да разчита на две от най-големите звезди в състава си - Гави и Педри. Първият получи жълт картон и поради натрупване на предупреждения няма да може да вземе участие в реванша в Англия. Педри от своя страна се контузи и бе принудително заменен още през първото полувреме.

Резултата в 50-ата минута откри Маркос Алонсо след центриране от корнер. Само 2 минути по-късно Маркъс Рашфорд не сгреши очи в очи с Тер Стеген. В 59-ата минута гостите осъществиха пълен обрат след автогол на Жул Кунде. Крайното 2:2 оформи Рафиня с опит за центриране, който се превърна в гол.

Интересни факти за мача Барселона - Манчестър Юнайтед от Лига Европа

- Барселона вече в 15 поредни мача във всички турнири не допуска гол през първото полувреме;

- Рашфорд вече е вкарал 22 гола във всички турнири за сезона, изравнявайки най-доброто си постижение като професионалист;

- Рашфорд не е успял да се разпише в само 3 от последните 16 мача;

- Барселона вече е в серия от 17 поредни мача без загуба... само 3 от тях са равенства;

- Гави срещу Юнайтед: най-много пасовe в третата третина от игрището (22), най-много спечелени дуели (13), най-много спечелени нарушения (5), най-много докосвания в противниковото наказателно поле (5), най-много дефанзивни успешни намеси (4), най-много спечелени въздушни двубои (3);

- Гави ще бъде наказан за втория мач.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: 

Страхотен шанс за Барселона да открие резултата още в 8-ата минута от срещата! Роберт Левандовски излезе на стрелкова позиция след многоходова комбинация. Ударът му обаче бе отразен от Де Хеа.

В 19-ата минута пред Педри се откри страхотна възможност да измисли нещо интересно. Младокът получи "балонна" топка в наказателното поле. Той се огледа и опита да продължи с глава към Левандовски. Опитът му бе блокиран, но топката стигна отново до него. Този път испанецът пробва шут от воле, което не остана далеч от целта.

Изключителен шанс за Вегхорст да обърне нещата в полза на Манчестър Юнайтед в 28-ата минута! От наглед елементарна ситуация новият нападател на английския гранд се измъкна очи в очи с Тер Стеген, който обаче се намеси страхотно и запази мрежата си суха.

Нов огромен пропуск и ново великолепно спасяване на Тер Стеген в 33-ата минута. Маркъс Рашфорд проби отляво и с много хубав фалцов удар изпрати коженото кълбо в срещуположния ъгъл. Германският страж обаче отново "блесна" със страхотен плонж.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Вторите 45 минути можеха да започнат с фантастичен гол на Рафиня. Бразилецът овладя на гърди, след което се обърна и стреля. Топката обаче профуча край страничния стълб на вратата (47')

ГОООЛ! Барселона поведе 5 минути след подновяването на срещата. Голът бе дело на Маркос Алонсо, който с много хубав удар с глава в близкия ъгъл след центриране от корнер остави безпомощен Де Хеа!

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Отговорът на гостите не закъсня! 3 минути по-късно Фред изведе със страхотен пас Маркъс Рашфорд на стрелкова позиция. Въпреки малкия ъгъл, нападателят на английския гранд надхитри Тер Стеген, възстановявайки паритета.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Шоуто на "Камп Ноу" не свърши с двете бързи попадения. Юнайтед осъществи пълен обрат още в 59-ата минута. Отново Рашфорд направи страхотен рейд отдясно. Той центрира прострелно, топката бе отклонена от Бруно Фернандеш с пета, след което тя бе засечена от Жул Кунде, за да я прати в собствената си врата.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Когато Роберт Левандовски си помисли, че най-накрая откри сметката си срещу Манчестър, това всъщност направи Рафиня. В опита си да центрира бразилецът отпрати топката посока вратата на Де Хеа. Полският голмайстор опита да я отклони, но тя премина както покрай него, така и покрай стража на гостите. (77')

Video edited on Kapwing

Само 2 минути по-късно Рафиня можеше да осъществи пълен обрат. Изритана далеч топка от Тер Стеген стигна до техничаря, който видя излезлия Де Хеа. Опитът му да прехвърли вратаря с глава обаче спря в ръкавиците на испанеца.

В 86-ата минута пред вратата на Де Хеа стана страшно! След разбъркване в пеналтерията топката се отби в гредата. В продължението на атаката Ансу Фати стреля мощно, но стражът на гостите спаси. Последва нов опит за гол, но съперниковата отбрана отново оцеля.

В заключителните минути двата отбора си размениха няколко опасни атаки, които обаче не съумяха да завършат подобаващо. Така всичко остана да се реши в реванша, който е след седмица на "Олд Трафорд".

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Кунде, Араухо, Алонсо, Алба, Педри, Де Йонг, Кеси, Рафиня, Гави, Левандовски

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласиа, Шоу, Варан, Уан-Бисака, Фред, Каземиро, Фернандеш, Санчо, Рашфорд, Вегхорст

Барселона - Манчестър Юнайтед по ТВ: Къде да гледаме срещата?

ПРЕДИ МАЧА

Изненадващо или не, през есента испанският гранд отпадна още в груповата фаза на Шампионска лига, завършвайки на трето място в Група "С", където бяха още Байерн Мюнхен, Интер и Виктория Пилзен. Футболистите на Шави събраха само 7 точки от шестте си мача, а билети за осминафиналите грабнаха баварците (18 пункта) и "нерадзурите" (10).

"Червените дяволи" пък не успяха да завършат на първо място в Група "Е" от груповата фаза на Лига Европа и останаха втори след Реал Сосиедад. И двата отбора имаха по 15 точки, и двата отбора записаха по една победа с по 1:0 в директните сблъсъци, но испанците завършиха с по-добра голова разлика - 10:2 срещу 10:3.

В момента Барса е лидер в Ла Лига с 8 точки аванс пред втория Реал Мадрид. Каталунците са в серия от 11 поредни победи във всички турнири, а последната им загуба датира от 26 октомври, когато отстъпиха с 0:3 у дома си на Байерн Мюнхен в ШЛ.

Юнайтед пък е на трето място във Висшата лига със сбор от 46 пункта - пет по-малко от лидера Манчестър Сити. Играчите на Ерик тен Хаг спечелиха 5 от последните си 6 мача във всички надпревари, а последното им поражение бе на 22 януари - 2:3 при гостуването на Арсенал от ВЛ.

*За последно Барселона и Манчестър Юнайтед се срещнаха през сезон 2018/19 - на четвъртфиналите в Шампионска лига. Барса победи и в двата мача - 1:0 на "Олд Трафорд" и 3:0 на "Камп Ноу".

Днес Шави няма да може да разчита на контузените Серхио Бускетс и Усман Дембеле, докато проблемите за Тен Хаг са доста повече - Антони, Кристиан Ериксен, Скот Мактоминей, Антони Марсиал и Дони ван де Беек са в лазарета, а Марсел Забицер и Лисандро Мартинес са наказани!

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Барселона - Манчестър Юнайтед!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички