Юнайтед си осигури протоколен реванш след разгромна победа над ЛАСК в Лига Европа


Юнайтед си осигури протоколен реванш след разгромна победа над ЛАСК в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

4742 0

Манчестър Юнайтед победи ЛАСК с ... като гост в първи двубой от осминафиналната фаза в Лига Европа. Двубоят в Австрия се игра пред празни трибуни заради разпространяващия се коронавирус. Реваншът между двата тима по програма трябва да се състои след седмица на "Олд Трафорд".

През цялото време на терена "червените дяволи" показаха, че са по-добрия тим срещу непретенциозния си съперник. Новата придобивка Одион Игало стартира като титуляр и за пореден път оправда доверието на Оле Гунар Солскяер, след като се отличи със страхотен гол и една асистенция. Новият любимец на феновете - Бруно Фернандеш, също се представи на познатото високо ниво с "червената" фланелка.

Резултатът бе открит от Игало в 28-ата минута, а асистенцията бе на добре познатия в тази роля - Бруно Фернандеш. Нападателят получи топката от португалеца, залъга на място противниковите защитници, нагласи си топката и разстреля противниковия страж от границаа на наказателното поле с безпощаден удар - 0:1.

В 58-ата минута Игало се превърна в ролята на асистент, след като от централната линия връчи топката на намиращия се в предни позиции Даниел Джеймс, който оттам насетне свърши всичко сам. Пое топката, напредна навътре, залъга двама противникови футболисти, като навлезе в наказателното поле отдясно и стреля в противоположния ъгъл на вратата - 0:2.

В 82-рата минута "червените дяволи" осъществиха брилянтна отборна атака, в която участва дори и вратарят Серхио Ромеро. В крайна сметка Фред направи заключителния извеждащ пас към Хуан Мата, който останал сам срещу вратаря, завърши хладнокръвно - 0:3!

Във втората минута на добавеното време Юнайтед се възползва от контраатака. Две от младите надежди на тима комбинираха в заключителната фаза - Чонг изведе Грийнууд, който напредна и от малък ъгъл с помощта на страничния стълб - 0:4!

Секунди по-късно и Перейра се записа сред голмайсторите и направи картинката максимално кошмарна за ЛАСК, като по този начин реваншът между двата тима остава напълно протоколен след 0:5 в първата среща. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички