Унай Емери: Знаехме как да се борим, да страдаме, да бележим


Унай Емери: Знаехме как да се борим, да страдаме, да бележим
Снимка: Maja Hitij/Getty Images

1481 0

Треньорът на новия носител на Лига Европа Унай Емери говори за успеха след края на епичния финал срещу Манчестър Юнайтед. "Жълтата подводница" спечели трофея след изпълнение на цели 22 дузпи, като това е четвърти успех в турнира за Емери.

"Много съм щастлив. Момчетата работиха здраво през целия сезон заради собственика и президента. Горди сме. Смятам, че заслужавахме да спечелим. Срещу нас бе Манчестър Юнайтед, но ние играхме много равностойно тази вечер", сподели Емери.

"Нашият клуб вече е играл в Шампионската лига и ще се насладим отново на този турнир. Исках да спечеля Лига Европа, но искам да участваме и в Шампионската лига. Ще се насладим на този момент с нашите фенове и с нашите семейства утре", допълни бившият наставник на Севиля и Арсенал.

"Смятам, че играчите показаха правилен манталитет през целия турнир. Знаехме как да да се борим, да страдаме, да бележим и успяхме да завършим по-добре от съперника. Дузпите не са лотария. Трябва да имаш силен характер, за да отбележиш под максимално напрежение. Футболистите бяха фантастични", завърши Емери.

Ето какъв беше пътят на Виляреал до трофея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички