Пътят на Виляреал и Манчестър Юнайтед до финала в Лига Европа


Пътят на Виляреал и Манчестър Юнайтед до финала в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1266 0

Тази вечер от 22:00ч. българско време започва финалът в турнира Лига Европа между отборите на Манчестър Юнайтед и Виляреал. Тук можете да научите къде да гледате този сблъсък за трофея във втория по сила европейски клубен турнир!

Как стигнаха двата отбора до финалния мач?

Пътят на Виляреал:

През сезон 2019/20 "жълтата подводница" завърши на 5-то място в испанската Ла Лига, което осигури на отбора участие в Лига Европа директно от груповата фаза. Там тимът на Унай Емери попадна в Група I в компанията на Макаби Тел Авив, Сиваспор и Карабах. Виляреал спечели тази група убедително: 6 мача - 5 победи, 1 равенство и голова разлика 17:5!

На 1/16-финалите в Лига Европа той се изправи срещу австрийския Ред Бул Залцбург и с общ резултат 4:1 продължи напред.

На 1/8-финалите Виляреал се падна с Динамо Киев и след две победи с по 2:0 отстрани украинския гранд по пътя към следващата фаза.

На 1/4-финалите "жълтата подводница" се изправи срещу екзекутора на Тотнъм Динамо Загреб и с общ резултат 3:1 се класира напред.

На 1/2-финалите Унай Емери срещна бившия си клуб Арсенал и получи сладък реванш - първата среща завърши 2:1 за Виляреал, а на реванша не паднаха голове и така испанците се класираха за финала в Лига Европа!

Пътят на Манчестър Юнайтед:

"Червените дяволи" завършиха на 3-то място в своята група в турнира Шампионска лига и автоматично отпаднаха от надпреварата и се прехвърлиха директно в елиминационната фаза на Лига Европа.

На 1/16-финалите жребият отреди да се изправят срещу Реал Сосиедад. Момчетата на Оле Гунар Солскяер решиха всичко още в първата среща в Испания с убедителен успех с 4:0. Протоколният реванш завърши 0:0.

На 1/8-финалите Юнайтед срещна труден съперник в лицето на Милан. Въпреки че "росонерите" постигнаха добър турнирен резултат като гост в първата среща (1:1), ответният сблъсък в Италия завърши с минимален успех за Манчестър - 1:0.

На 1/4-финалите Солскяер отново срещна испански отбор, този път Гранада. Две победи с по 2:0 класираха тима му в следващата фаза на турнира.

На 1/2-финалите зрелището стана пълно! Манчестър Юнайтед посрещна Рома първо на "Олд Трафорд" и го надигра убедително с 6:2. Реваншът на "Олимпико" отиде в актива на "вълците" - 3:2, но с общ резултат 8:5 Юнайтед се класира за финала в Лига Европа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички