Унай Емери преди Арсенал: Късметлия съм, че ги ръководих


Унай Емери преди Арсенал: Късметлия съм, че ги ръководих
Снимка: Getty Images/Guliver

2192 0

Наставникът Унай Емери ще опита да покаже на бившия си отбор Арсенал, че е сгрешил с уволнението му и  сегаима отлична възможност да го направи в предстоящия полуфинал в Лига Европа между настоящия си отбор Виляреал и английския клуб.

Емери бе взет в Арсенал през 2018 година с големи очаквания след края на ерата Венгер в тима, но не успя да наложи своя стил и бе заменен с Микел Артета.

Испанският спец познава по-добре от всеки турнира Лига Европа, където е триумфирал неведнъж и се надява това да се случи и този сезон.

"Говорих с Емери преди да поема Арсенал и той много ми помогна. Той беше честен и открит и съм му благодарен, защото това не се случва често, когато някой е уволнен", каза Артета на брифинг преди първия мач между двата отбора в четвъртък.

След година извън футбола Емери се завърна в Испания в отбора на Виляреал и успя да го изведе до полуфиналите на турнира Лига Европа, който той спечели три поредни пъти със Севиля в периода 2014-2016.

"Арсенал е световноизвестен клуб. Късметлия съм, че имах възможността да бъда треньор там, макар че авантюрата не приключи по най-добрия начин. Искам да спечеля предстоящия сблъсък заради себе си и заради Виляреал", допълни наставникът на испанците. А какво смята Арсен Венгер за ситуацията в Арсенал, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички