Точните думи на Даниеле Де Роси, които предвещаха краха на Байер Леверкузен срещу Аталанта


Точните думи на Даниеле Де Роси, които предвещаха краха на Байер Леверкузен срещу Аталанта
Снимка: Getty Images

2913 0

В сряда (22-ри май) вечер отборът на Аталанта тотално обезличи непобедения преди това Байер Леверкузен и го разби с 3:0 на финала на Лига Европа.

След последния съдийски сигнал треньорът на "аспирините" - Шаби Алонсо, призна очевидното и заяви, че тимът му така и не е успял да се справи с напрежението.

Шаби Алонсо

Наставникът на победителите - Джан Пиеро Гасперини, пък изтъкна, че "не е важно само това, че спечелихме турнира, а е важно как го направихме" и че "не оставихме съмнение в превъзходството си".

Пророческите думи на Де Роси

На 9-и май Байер завърши 2:2 с Рома в мач-реванш от 1/2-финалите на Лига Европа и така с общ резултат 4:2 се класира на последното "стъпало" в надпреварата.

Тогава старши треньорът на "вълците" - Даниеле Де Роси, направи любопитно изказване, което сега вече може да се разглежда като 'пророческо':

"Ако има един отбор, който може да се мери с Леверкузен откъм физика, структура и отношение - то това е Аталанта на Гасперини".

Даниеле Де Роси и Джан Пиеро Гасперини

"Те имат техническа и тактическа грамотност, но и физическа сила, която определено ще създаде проблеми на Байер", прогнозира тогава Де Роси.

Е, Аталанта определено създаде много проблеми на Байер - играчите на Алонсо отправиха само 3 точни удара, а в същото време допуснаха 7 към своята врата, три от които се превърнаха в голове (хеттрик на Адемола Лукман).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Героят на Аталанта - Лукман, посочи най-важното качество на Гасперини и как той го подобри!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички