Съперничеството между Виляреал и Манчестър Юнайтед преди финала в Лига Европа: Кръгла нула


Съперничеството между Виляреал и Манчестър Юнайтед преди финала в Лига Европа: Кръгла нула
Снимка: Getty Images/Guliver

1617 0

Време е за финала във втория най-престижен европейски клубен турнир по футбол - Лига Европа. Шампионът за сезон 2020/21 ще бъде определен чрез двубоя между испанския Виляреал и английския Манчестър Юнайтед. Срещата започва в 22:00 часа българско време и ще се състои в Полша.

"Червените дяволи" са големият фаворит в този сблъсък, но ако погледнем в историята на това съперничество, то трябва да е ясно, че силите са доста изравнени. Двата отбора са се изправяли един срещу друг 4 пъти до този момент и в нито един от случаите не са се побеждавали.

"Жълтата подводница" и Юнайтед са свикнали да играят в по-силния турнир - в Шампионска лига, като това ще е първа среща за тях в Лига Европа. Друг прецедент в съперничеството им е и фактът, че двубоят не е "на живот и смърт", тъй като предишните им мачове са били в груповата фаза. 

Любопитен е фактът и че отборите не просто не са се побеждавали в своите 4 срещи, а дори не са си отбелязвали и попадение - всички те са свършвали при нулево равенство. Първите им мачове са от сезон 2005/06 в Шампионска лига. Тогава са в група с Бенфика и Лил, а Юнайтед шокиращо остава последен и отпада, докато Виляреал печели групата.

3 години по-късно жребият отново ги събира в една група, като този път "червените дяволи" я печелят, а "жълтата подводница" остава на втората позиция, изпреварвайки Олборг и Селтик.

Очаква се тази вечер традициите да се нарушат и в мача да има голове. От последните общо 20 мача на двата отбора във всички турнири е имало само 2 случая, при които срещите да са завършвали при нулево равенство - по един път и за двата тима. За Виляреал това бе при гостуването на Арсенал в полуфиналния мач-реванш от Лига Европа (06.05), докато за Манчестър Юнайтед - ремито с Лийдс във Висшата лига (25.04).

ГЛЕДАЙ ФИНАЛА В ЛИГА ЕВРОПА МЕЖДУ ВИЛЯРЕАЛ И МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЕТО КАК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички