Само един 1/2-финал в евротурнирите е по-резултатен от Рома - Юнайтед


Само един 1/2-финал в евротурнирите е по-резултатен от Рома - Юнайтед
Снимка: Jan Kruger - UEFA/UEFA via Getty Images

1435 0

Манчестър Юнайтед и Рома изиграха едни от най-резултатните полуфинали в историята на евротурнирите. В двата мача помежду си в Лига Европа общо "римските вълци" и "червените дяволи" вкараха 13 гола. Първият мач бе спечелен от англичаните с 6:2. Реваншът в Рим завърши с победа за италианците с 3:2. С общ резултат 8:5 тимът от Манчестър се класира на финала в турнира, където ще се изправи срещу Виляреал.

Само веднъж в историята на евротурнирите два отбора са си вкарвали повече попадения на полуфинали, съобщава "Opta". Това са Айнтрахт и Рейнджърс в Купата на европейските шампиони през 1960 г. Тогава германците и шотландците си вкарват общо 16 гола и Айнтрахт побеждава с 12:4. У дома германците печелят с 6:1, а в гостуването - с 6:3.

В историята има и още един случай, когато 2 отбора си отбелязват 13 пъти в полуфинал на европейски клубен турнир. Това се случва в недалечната 2018 година в Шампионска лига. Тогава Ливърпул побеждава Рома у дома с 5:2, а като гост губи с 2:4. Английският гранд спечели противостоянието с общ резултат 7:6. А от какво е възмутен и недоволен мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички